Real má pořád velké jméno, nemrzí plzeňského Hubníka, že si v Madridu nezahraje proti Ronaldovi

Do Madridu, kde se v úterý večer v Lize mistrů představí Plzeň, se letos může vrátit jedině jako soupeř. Přesto tam bude mnohými zbožňován. Fotbalista Cristiano Ronaldo se stal během devíti let suverénně nejlepším střelcem celé historie slavného Realu, a i když v létě pláchl do Juventusu, asi už navždy bude v hlavním španělském městě patrný jeho silný odkaz.

Madrid Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cristiano Ronaldo při zápase Realu Madrid

Cristiano Ronaldu v dresu Realu Madrid. | Zdroj: Reuters

Zatímco úterního soupeře místního Realu tu zná opravdu málokdo a třeba jeden z oslovených fanoušků by Viktorii Plzeň hledal v Polsku, na jméno Cristiana Ronalda tu slyší snad úplně všichni.

Přehrát

00:00 / 00:00

Real má pořád velké jméno, nemrzí plzeňského Hubníka, že si v Madridu nezahraje proti Ronaldovi

V centru města lákají z billboardů na zápasy Realu Luka Modrić s Toni Kroosem a i v obchodě s klubovými suvenýry dokonale zahladili stopy po portugalské legendě, jejích 450 branek už se ale ze statistik ani z paměti místních nevymaže. 

Španělský novinář Anton jinak působí ospalým dojmem, ale když vyjmenovává všechny  Ronaldovy slavné trefy za Real, viditelně ožije. Až pak si povzdechne, že už to tu bez Ronalda nebude jako dřív.

„Podle mě bude hrát Real i bez Cristiana brzy znovu velmi, velmi dobře. Rozdíl je v tom, že už nikdy nebude tak nebezpečný, protože předtím to byl díky němu pro soupeře nejnebezpečnější tým na světě. Když jsi na tom špatně, Cristiano si vezme míč a dá gól. Ano, Madrid opravdu moc postrádá Cristiana Ronalda,“ myslí si Anton.

Asi na tom něco bude, a jestli snad některým úplně nevoněly jeho manýry nebo snad výstřední chování, i tací si teď možná pokládají otázku, zda by i za Ronaldovy přítomnosti Real řešil jak utnout sérii pěti zápasů bez vítězství a jak zase začít střílet góly.

Všichni se těšili, že dostaneme Real, tak uvidíme, jak to dopadne, vyhlíží zápas Ligy mistrů Petržela

Číst článek

To kapitán Plzně Roman Hubník by se se svým týmem rád vzepřel předpokladům a přispěl k prohloubení madridské krize, a tak ho ani nemrzí, že se se slavným Cristianem na hřišti nepotká.

„Možná si spousta hráčů chtěla proti němu zahrát, ale já jsem tu možnost už měl a tolik to neřeším. Ronaldo už tady není, ale Real má pořád velké jméno. Je tady spousta kvalitních hráčů, takže se musíme připravit na všechny,“ říká Hubník.

Jak se Západočechům v tomhle souboji bude dařit, se dozvíme už v úterý večer. Výkop utkání je na programu ve 21.00 a na iROZHLAS.cz budeme jeho vývoj sledovat online, na Radiožurnálu se zase můžete pustit jeho přímý přenos.

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme