Slavia Praha se v základní skupině Ligy mistrů utká s Barcelonou, Borussií Dortmund a Interem Milán

S losováním základních skupin Ligy mistrů pomáhal v Monaku mimo jiné i Petr Čech. Ten nakonec sešívaným vylosoval skupinu F. Slavisté tak nepojedou do Anglie, jak si přáli, ale v Edenu přivítají Barcelonu, Borusii Dortmund a Inter Milán. Všechny tři soupeři sešívaných Ligu mistrů již v minulosti vyhráli.

Tento článek je více než rok starý.

Monako (Aktualizováno: 20:24 29. 8. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Do vyřazovací fáze postoupí první dva celky z každé skupiny, týmy na třetích místech budou na jaře pokračovat v Evropské lize. Program základních skupin začne v úterý 17. září.

‚V Edenu bych rád viděl Ronalda.‘ Bývalý hráč a kouč Slavie Cipro by v Lize mistrů přál sešívaným Juventus

Číst článek

‚Když už se nám tam podařilo dostat, zaplaťpánbůh, že máme tyhle tři týmy. A ne týmy, které už jsme měli, nebo že nejedeme někam na východ. Každý v Česku chce přijít na Dortmund nebo Barcelonu. Jsou to tři vynikající týmy s obrovskou historií a kvalitou,“ řekl novinářům trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

„Všichni víme, co je to za týmy, ale nebudeme se vzdávat předem. Doma jsme trápili Sevillu, Chelsea, věřím, že jsme schopni s těmi soupeři hrát doma zápasy, ve kterých jsme schopni uhrát nějaké body,“ dodal.

Slavia do hlavní fáze prestižní soutěže postoupila poté, co v závěrečném čtvrtém předkole vyřadila Kluž po dvou výhrách 1:0. Červenobílí si zahrají skupinu elitní klubové soutěže podruhé v historii a poprvé po 12 letech. V roce 2007 skončili třetí.

Slávisté, kteří v uplynulé sezoně došli až do čtvrtfinále Evropské ligy, zůstali jediným českým celkem v evropských pohárech, zbylé týmy vypadly v kvalifikaci.

Český fotbal bude mít zastoupení v základní skupině Ligy mistrů podruhé za sebou, vloni hrála hlavní fázi Plzeň, která obsadila třetí místo. Pražané díky postupu do skupiny získají prémii v přepočtu 393 milionů korun.

Slavia při losu figurovala v papírově nejslabším ze čtyř osmičlenných výkonnostních košů a měla jistotu, že se vyhne Lokomotivu Moskva, Genku, Galatasarayi Istanbul, Lipsku, Crvené zvezdě Bělahrad, Bergamu a Lille.

🌟 | Los nám nalosoval skupinu F plnou fantastických soupeřů!🔀 #UCLdraw

🇪🇸 @FC Barcelona – mistr Španělska a 5× vítěz @UEFA Champions League
🇩🇪 @Borussia Dortmund – vicemistr Německa, finalista 2012/13
🇮🇹 @Inter – vítěz 2009/10

📰 ČLÁNEK ➡️ slavia.cz/clanek.asp?id=…

19:18 – 29. 08. 2019

20 187

Červenobílí toužili dostat soupeře z Anglie, ideálně obhájce trofeje Liverpool, který vede Jürgen Klopp, trenérský vzor kouče Pražanů Jindřicha Trpišovského. Přání se slávistům nesplnilo, Čech, který jednotlivé týmy přiřazoval do skupin, ale červenobílým přisoudil bývalého Kloppova zaměstnavatele a vítěze Ligy mistrů ze sezony 1996/97 Dortmund. Borussia je vyhlášená skvělými fanoušky, její stadion pojme přes 80 tisíc diváků.

Zápasy Slavie v LM 2019

17. září: 18:55
Inter Milán - Slavia Praha
2. října: 18:55
Slavia Praha - Dortmund
23. října: 21:00
Slavia Praha - Barcelona
5. listopadu: 18:55
Barcelona - Slavia Praha
27. listopadu: 21:00
Slavia Praha - Inter Milán
10. prosince: 21:00
Dortmund - Slavia Praha

Ze slávistické kabiny se v momentě, kdy Čech poslal Slavii do skupiny F, ozval radostný řev. „Strašila mě skupina, kde byly Zenit, Benfica a Lyon. Když Péťa Čech vytáhl tohle géčko, to byl první řev. Druhý pak, když nám vylosoval tuhle skupinu. Úplně se z toho třesu, zahrát si proti takovým soupeřům,“řekl slávistický bek Vladimír Coufal.

Ještě zvučnějším jménem je Barcelona. Španělský šampion vyhrál Ligu mistrů celkem pětkrát, naposledy v roce 2015. Jeho největší hvězdou je argentinský útočník Lionel Messi, pětinásobný držitel Zlatého míče pro nejlepšího fotbalistu světa.

Na triumf v nejprestižnější klubové soutěži už dosáhl i zbývající soupeř Inter Milán. Ovládl ji třikrát, naposledy před devíti lety.

„Je to samozřejmě hrozně těžká skupina. Každý bod bude zlatý, když budeme chtít postoupit z třetího místa, bude to neskutečně těžké. Uděláme vše pro to, abychom tam nebyli úplně za pitomce,“ dodal Coufal.

S Interem, který hraje na slavném San Siru, se utkala před třemi lety Sparta v Evropské lize. Doma vyhrála 3:1 a v Itálii prohrála 1:2. Dortmund se naposledy představil na české půdě v roce 2002, kdy ve čtvrtfinále Poháru UEFA vyřadil Liberec po remíze 0:0 venku a výhře 4:0 doma.

Tak aby se vědělo :-) #SKS #UCLdraw

18:58 – 29. 08. 2019

2 5

and, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme