Vzestup je rychlý, pád může být ještě rychlejší, ví o svých nedávných úspěších fotbalista Alex Král

Od začátku roku zatím zažívá dvacetiletý fotbalista Alex Král povedené období. Po přestupu do Slavie se dostává i do základní sestavy a poprvé je v nominaci české seniorské reprezentace. Nyní může pražskému klubu pomoci do čtvrtfinále Evropské ligy.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalista Slavie Alex Král

Fotbalista Slavie Alex Král | Foto: Kateřina Šulová | Zdroj: ČTK

Fotbalisté Slavie se chystají na velký zápas v Evropské lize. Ve čtvrtek je totiž čeká osmifinálová odveta proti Seville. Na stadionu španělského favorita uhráli před týdnem remízu 2:2.

Vtipnější gól jsem nikdy nedal, smál se Alex Král. Slávista nevěděl, že v Seville vyrovnal

Číst článek

„Nemyslím si, že bychom si neměli, právě na Sevillu, věřit. Vzhledem k tomu, že jsme u nich dokázali odehrát slušný zápas, tak i to je pro nás výhoda,“ říká se zdravým sebevědomím Alex Král. Mladý fotbalista Slavie, který v Seville zaujal i gólem, o kterém v první chvíli ani nevěděl, že ho dal. Jenže tenhle dvacetiletý hráč toho dokázal od začátku roku mnohem víc. Po přestupu z Teplic se hned dostal, v nabitém kádru, ve vybraných zápasech do základní slávistické sestavy, a v úterý se dozvěděl o premiérové nominaci do reprezentačního „A“ týmu.

„Samozřejmě mi to udělalo obrovskou radost, nicméně jsem nad tím ještě úplně nepřemýšlel, protože se spíš soustředím na čtvrtek a na neděli. Ještě to tedy nějakým způsobem vstřebávám, ale snažím se tomu nedávat úplně nějakou pozornost,“ zůstává Alex Král koncentrovaný na nejbližší zápasy ve Slavii, které teď může pomoct k případnému velkému postupu do čtvrtfinále Evropské ligy.

„On je na svůj věk mimořádně vybavený, jak fotbalově, tak mentálně,“ oceňuje Královy schopnosti slávistický trenér Jindřich Trpišovský.

Trenér Šilhavý nominoval na Anglii a Brazílii šest hráčů Slavie, mezi nimi i nováčka Krále

Číst článek

Sám dvacetiletý záložník nebo stoper věří, že může být s postupem času lepší a lepší: „Vnímám, že ten vzestup je rychlý, ale, jak jsem už několikrát říkal, pád může být ještě rychlejší. Já se tak budu teď snažit připravovat na zápasy i tréninky hlavně v hlavě. A uvidíme, doufám, že to bude mít stále vzestupnou tendenci, jakou to má.“

A zajímavou budoucnost předpovídá Alexi Královi i trenér Jindřich Trpišovský: „Já si myslím, že tohle všechno jsou velké, ale, v jeho kariéře, určitě dílčí úspěchy, protože on bude mít, a to jsem říkal už při jeho příchodu, velkou kariéru. To, čeho dosáhl teď ve svém věku je obdivuhodné, ale na druhou stranu jsem pevně přesvědčený, že toho dokáže mnohem více, a že tohle je jen začátek jeho cesty.“

Jejím nejaktuálnějším milníkem je odveta osmifinále Evropské ligy proti Seville. Hrát se bude na stadionu Slavie v Edenu ve čtvrtek od 21 hodin. Přímý přenos celého utkání uslyšíte na Radiožurnálu nebo ho můžete sledovat prostřednictvím textového přenosu na webu iRozhlas.cz.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme