Messi podruhé v Edenu. Slavia bude muset uhlídat i jednoho z nejlepších fotbalistů historie

Čtyři vítězství v Lize mistrů, deset titulů ve španělské lize nebo pět Zlatých míčů pro nejlepšího fotbalistu světa. To jsou jen ty nejcennější z trofejí, které už stihl získat Argentinec Lionel Messi. Hvězdný útočník v úterý přiletí do Prahy, kde by měl ve středu jako kapitán Barcelony nastoupit v Edenu do utkání Ligy mistrů proti Slavii.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lionel Messi dal Liverpoolu dva góly

Lionel Messi. | Foto: Albert Gea | Zdroj: Reuters

Rozhlasovým i televizním komentátorům už docházejí slova, jak popsat Messiho výjimečnost a jeho góly. Neuvěřitelné, nevídané, z jiné planety – těžko hledat stále něco nového, když jen na nejvyšší úrovni dal útočník Barcelony už více než 600 branek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Messi podruhé v Edenu. Slavia bude muset uhlídat i jednoho z nejlepších fotbalistů historie

„Myslím, že mojí největší předností je touha pořád se zlepšovat a být ještě úspěšnější. Jsem taky svým největším kritikem,“ říkal Messi v rozhovoru pro ESPN.

V Barceloně hraje od svých 13 let, kdy mu katalánský klub nabídl léčbu nedostatku růstového hormonu. S fotbalem Messi začínal v argentinském týmu Newell's Old Boys a podle svého tehdejšího trenéra Enriqua Domínguéze byl už v sedmi letech výjimečný.

„Zpracování míče, smysl pro hru, věděl, kdy má zrychlit a kdy zastavit. Choval se jinak než 99,9 % ostatních hráčů. Všichni ho uznávali, a to nejen v klubu, ale i u soupeřů. Všude, kam jsme jeli, si ho vážili. Už tak malí kluci,“ vyprávěl Domínguéz před lety v Argentině v rozhovoru pro Radiožurnál.

Jak Barcelona změnila fotbal. Slavii čeká tým, který přišel s legendárním stylem tiki-taka

Číst článek

„Messi jí u vlastního stolu, hraje na úplně jiné úrovni než ostatní. Dává góly, přihrává a tvoří hru. Je neuvěřitelný, jedinečný. Nikdy nenajdeme takového hráče, jako je on,“ říká o svém spoluhráči krajní bek Barcelony a španělský reprezentant Jordi Alba.

Messi za svou kariéru dosáhl řady úspěchů a fotbaloví odborníci ho už teď řadí k těm vůbec nejlepším fotbalistům historie.

Šanci vidět umění sto sedmdesát centimetrů vysokého šikuly na vlastní oči teď budou mít fanoušci v Praze. Nebude to ale poprvé, už v roce 2011 vyzvala Barcelonu v Lize mistrů Plzeň a shodou okolností i toto utkání se hrálo v Edenu, protože tehdy ještě nebyla hotová rekonstrukce stadionu ve Štruncových sadech.

Utkání Ligy mistrů mezi Slavií a Barcelonou začne ve středu 21.00. Na iROZHLAS.cz budeme utkání sledovat online, Radiožurnál zase odvysílá přímý přenos.

Lukáš Michalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme