Slavia - Dynamo Kyjev 1:1. Domácí prohrávali, vyrovnali díky penaltě v nastavení

Fotbalisté pražské Slavie vstoupili do třetího předkola Ligy mistrů domácí remízou 1:1 s Dynamem Kyjev. Hosté šli do vedení zásluhou Benjamina Verbiče osm minut před koncem, za Slavii vyrovnal v nastavení z penalty Josef Hušbauer.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 21:28 7. 8. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Josef Hušbauer slaví proměněnou penaltu se spoluhráči Peterem Olayinkou a Stanislavem Teclem.

Josef Hušbauer slaví proměněnou penaltu se spoluhráči Peterem Olayinkou a Stanislavem Teclem. | Foto: Roman Vondrouš | Zdroj: ČTK

Dynamo mohlo dát důležitý gól ve třetí minutě, naštěstí pro domácí ale Besjedin v jasné šanci trefil jen dobře postaveného gólmana Koláře. Slávisté působili pak trochu nervózním dojmem a i nadále byl aktivnější ukrajinský tým.

Musíme ze sebe vydat to nejlepší, burcuje před soubojem s Dynamem Kyjev trenér Slavie Trpišovský

Číst článek

Zhruba po čtvrt hodině hry se domácí začali probouzet, častěji drželi míč, ale do pořádné šance se přes dobře bránícího soupeře ne a ne dostat. Ve 26. minutě pořádně zabrnkal na nervy svým spoluhráčům i fanouškům gólman Kolář, když zaváhal při rozehrávce a musel si pomoct riskantní kličkou.

Slávisté se pak zase snažili tlačit dopředu, ale proti fungující obraně to měli těžké a stoprocentní šanci si do přestávky nevytvořili.

Ve druhé tlak domácích sílil a postupně se začaly rodit i gólové šance. V 64. minutě si na Stochův oblouček do vápna naskočil Jaromír Zmrhal, ale jeho hlavička mířila těsně vedle. O čtyři minuty později slávisté rozehráli standardní situaci, po níž z dálky pálil Josef Hušbauer, jenže i jeho dělovka skončila kousek vedle tyče.

UEFA nedovolila Slavii uctít při zápase s Dynamem Kyjev padlé vojáky

Číst článek

Slávistický tlak pak trochu polevil a byť ani hosté příliš nebezpeční nebyli, osm minut před koncem řádné hrací doby se jim povedlo zaplněný Eden šokovat. Sydorčuk našel obloučkem za obranu Benjamina Verniče, který procedil míč pod Kolářem do sítě. Slávisté v tu chvíli zaváhali, protože v době finální přihrávky byly na hrací ploše dva míče.

Domácí se pak tlačili dopředu a posílali do vápna jeden centr za druhým, ale kyjevskou bránu pořádně neohrozili. Až v 88. minutě nebezpečně pálil Souček, ale brankář Bojko vyrazil na roh. Z následné standardky hlavičkoval Deli, ale bránu minul.

Když už se chýlilo ke konci i pětiminutové nastavení, fauloval jeden z hostů ve vápně Stanislava Tecla a Slavia kopala penaltu. Míč si postavil Josef Hušbauer a bezpečně ho poslal k tyči.

Slávisté tak nakonec vybojovali alespoň remízu 1:1, ta ale do odvety nahrává spíš Dynamu, zvlášť když byli o něco lepším týmem a vytvořili si víc gólových šancí. Druhý zápas je na programu v úterý 14. srpna v Kyjevě.

Úvodní zápasy 3. předkola fotbalové Ligy mistrů:

Nemistrovská část:

Slavia Praha - Dynamo Kyjev 1:1 (0:0)
Branky: 90.+5 Hušbauer z pen. - 82. Verbič. Rozhodčí: Pawson - Betts, Hussin (všichni Angl.). ŽK: Hušbauer, Coufal - Bujalskij, Kedziora. Diváci: 19.370.

Sestavy:
Slavia: Kolář - Coufal, Ngadeu, Deli, Bořil - Souček - Stoch, Hušbauer, Sýkora (86. Olayinka), Zmrhal (80. Baluta) - Škoda (60. Tecl). Trenér: Trpišovský.
Kyjev: Bojko - Kedziora, Burda, Kádár, Morozjuk - Bujalskij (68. Šepelijev), Sydorčuk - Cygankov (90. Andrijevskij), Garmaš, Verbič - Besedin. Trenér: Chackevič.

Standard Lutych - Ajax Amsterodam 2:2 (0:2)
Branky: 67. Carcela-González, 90.+4 Emond z pen. - 19. Huntelaar, 34. Tadič.

Benfica Lisabon - Fenerbahce Istanbul 1:0 (0:0)
Branka: 69. Cervi.

Mistrovská část:

Astana - Dinamo Záhřeb 0:2 (0:1)
Branky: 39. Budimir, 84. Olmo.

Karabach - BATE Borisov 0:1 (0:1)
Branka: 36. Dragun.

Malmö - Vidi Székesfehérvár 1:1 (0:0)
Branky: 62. Christiansen - 71. Nego.

Crvena zvezda Bělehrad - Spartak Trnava 1:1 (1:1)
Branky: 23. Ben z pen. - 25. Grendel.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme