Slávisté znají soupeře pro třetí předkolo Ligy mistrů, utkají se s Dynamem Kyjev

Fotbalisté Slavie Praha se ve třetím předkole Ligy mistrů utkají s ukrajinským Dynamem Kyjev.

Nyon Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Slavie

Fotbalisté Slavie | Foto: Jaroslav Ožana | Zdroj: ČTK

„Je to těžký los. Přál jsem si Ajax, ale aspoň jsme se vyhnuli Benfice, což je velké plus. Strašně moc se těším, Liga mistrů je po reprezentaci nejvíc, čeho může fotbalista dosáhnout,“ řekl pro klubové sociální sítě útočník Slavie Stanislav Tecl.

První utkání se bude hrát 7. nebo 8. srpna v Praze, odveta na Ukrajině 14. srpna. 

Slavia v prvním poločase neměla šance, řekl po porážce olomoucký kouč Jílek

Číst článek

„Úplně nadšený nejsem. Přál jsem si Basilej nebo Ajax. Do Kyjeva bude i složitá cesta pro fanoušky, byla to pro mě třetí varianta. Obrovsky se těším, je to velký zážitek a jen tak někomu se to nepoštěstí. V lize jsem tři roky, před pěti jsem působil v divize a dnes mám možnost zahrát si o Ligu mistrů,“ přemýšlí trenér Jindřich Trpišovský.

Dynamo Kyjev je historicky nejúspěšnějším týmem na Ukrajině, tamní nejvyšší soutěž vyhrál už patnáctkrát. V posledních letech se o ukrajinský titul přetahuje se Šachtarem Doněck, který byl v posledních dvou domácích sezonách úspěšnější.

Nejlepším střelcem týmu z ukrajinského hlavního města je 20letý talent Viktor Cyhankov, který se uplynulé sezoně trefil třináctkrát. Oporou je také 24letý Paraguayec Derlis Gonzáles, kapitánem střední záložník a reprezentant Sergej Sydorčuk.

Slavia hrála základní skupinu Ligy mistrů naposledy v roce 2007, tehdy obsadila třetí místo ve skupině. Vloni ji o postup připravil Apoel Nikósie. Dynamo Kyjev došlo vloni v Evropské lize až do osmifinále, kde vypadlo s Laziem Řím. 

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme