Jsou za hranou a poškozují český fotbal, kritizuje FAČR slávistické výroky po porážce v Kyjevě

Fotbalová asociace ČR odsoudila výroky představitelů Slavie, kteří po vyřazení ve třetím předkole Ligy mistrů Dynamem Kyjev ostře zkritizovali rozhodčí i UEFA. Podle FAČR jsou podobné výroky za hranou a poškozují český fotbal.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaroslav Tvrdík

Jaroslav Tvrdík | Foto: Barbora Reichová | Zdroj: CNC / Profimedia

Slavii se nelíbilo, že v prvním utkání v Praze skórovalo Dynamo poté, co sudí nepřerušili hru, přestože na hřišti byly dva míče. Zápas skončil remízou 1:1. V úterní odvetě v Kyjevě pak Slavia prohrála 0:2, když marně protestovala proti neuznanému gólu Stanislava Tecla a druhému gólu Dynama z ofsajdu.

Trest pro Tvrdíka? Šéf AS Řím kvůli podobným komentářům nesmí tři měsíce na evropské poháry

Číst článek

Předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík se po odvetě na sociálních sítích nevybíravě opřel do polských rozhodčích i místopředsedy UEFA Hrihorije Surkise, kterého vyzval k odstoupení. Ukrajinský funkcionář v letech 1993 až 2002 vedl Dynamo, jenž pod jeho vedením bylo kvůli korupci na tři roky vyloučeno z pohárů. Klub nyní vede Surkisův bratr Ihor.

„FAČR považuje výroky vedení Slavie po odvetě třetího předkola Ligy mistrů na hřišti kyjevského klubu za nesportovní a také za hranou respektu vůči UEFA, jejím představitelům i klubu Dynamo Kyjev,“ uvedla FAČR v prohlášení. „Rétoriku vedení Slavie vynesenou v emocích považuje FAČR zároveň za přehnanou a poškozující obecně český fotbal, a to nejen v očích vedení UEFA,“ dodal.

Asociace se snažila situaci mírnit i kvůli tomu, že česká reprezentace v září nastoupí proti Ukrajině v Lize národů. „FAČR si v této souvislosti také přeje, aby se mohly před blížícím se utkáním oba reprezentační tábory stoprocentně soustředit jen a pouze na sportovní aspekt nadcházejícího zápasu,“ dodala asociace v prohlášení.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme