Slavii čeká poslední zápas Ligy mistrů v Dortmundu. ‚Jeden z vysněných stadionů,‘ říká trenér Trpišovský

Fotbalisté Slavie už přicestovali do Dortmundu, kde se v úterý rozloučí s tímto ročníkem Ligy mistrů. Pražané proti Borussii nastoupí bez naděje na postup, i tak ale mužstvo kouče Trpišovského čeká výjimečný zápas. Zahraje si totiž na legendárním vestfálském stadionu před jednou z nejlepších diváckých kulis v Evropě.

Tento článek je více než rok starý.

Dortmund Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Proslulá Südtribüne na dortmundském stadionu

Proslulá Südtribüne na dortmundském stadionu | Foto: Wolfgang Rattay | Zdroj: Reuters

Stadion v Dortmundu je vůbec největší v Německu a na ligové zápasy bývá pravidelně zaplněný téměř do posledního místa. Průměrná návštěvnost je podle oficiálního webu Bundesligy zhruba 81 200 fanoušků, přičemž kapacita stadionu je jen o necelé dvě stovky vyšší. Takovými čísly se nemůže chlubit žádný jiný klub v Evropě.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalisty Slavie čeká v úterý poslední utkání základní skupiny Ligy mistrů. Více v příspěvku Lukáše Michalíka

„Obrovsky se těším. Stadion je nádherný a tamní kulisa je pro mě jedna z nejlepších v Evropě. Bude to svátek,“ rozplýval se pro Radiožurnál Jindřich Trpišovský. „Nevím, jestli budu den před zápasem spát. Mám v Evropě tři vysněné stadiony a jeden z nich v úterý navštívím,“ doplnil třiačtyřicetiletý trenér.

Na duel Ligy mistrů se kapacita vestfálského stadionu sníží, protože na utkání evropských soutěží nejsou povolená místa na stání. I tak se dá ale očekávat přibližně šedesátitisícová návštěva. Dortmundský stánek je proslulý především svou jižní tribunou, přezdívanou žlutá zeď, na kterou se vejde 25 000 fanoušků.

Někteří Slávisté však nemají tak jasné představy jako Trpišovský. „Upřímně nevím, co nás přesně čeká. Ale těším se,“ řekl o atmosféře legendárního stadionu útočník Milan Škoda.

Pomoci mu může řada videí na internetu, nebo třeba zkušenosti jiných českých fotbalistů. „Je to něco neskutečného, tribuna je opravdu hodně strmá. Je zajímavé na ní koukat, i když na ní nejsou diváci. A atmosféra tomu odpovídá, když pak člověk vidí, kolik lidí se tam vmáčkne. Se žlutou zdí za zády se dobře hraje. Myslím, že to je unikát a dlouho jím zůstane,“ vzpomíná na jedinečnou Südtribüne, tedy jižní tribunu, obránce Slovácka Michal Kadlec, který v minulosti nastupoval za bundesligový Leverkusen.

Fotbalisté Slavie vyběhnou k utkání Ligy mistrů na dortmundském stadionu v úterý v 21 hodin večer.

Lukáš Michalík, wei Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme