Fotbalisté Bayernu zvítězili v Lize mistrů 3:0 na hřišti Chelsea, Neapol remizovala s Barcelonou

Fotbalisté Bayernu Mnichov zvítězili v úvodním osmifinále Ligy mistrů na hřišti Chelsea 3:0 a jsou blízko k postupu. Reprízu finále z roku 2012 rozhodl dvěma góly Serge Gnabry, pojistku přidal nejlepší střelec prestižní soutěže této sezony Robert Lewandowski. V druhém utkání remizovala Neapol s Barcelonou 1:1. Odvety se hrají 18. března.

Londýn/Neapol Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Bayernu Mnichov oslavují se svými fanoušky vítězství nad Chelsea 3:0 v osmifinále Ligy mistrů.

Fotbalisté Bayernu Mnichov oslavují se svými fanoušky vítězství nad Chelsea 3:0 v osmifinále Ligy mistrů. | Foto: Matthew Childs | Zdroj: Reuters

Na Stamford Bridge měl od úvodu převahu Bayern a domácí v první půli držel brankář Caballero. Osmatřicetiletý veterán dvakrát vychytal Lewandowského a v 35. minutě ho po Müllerově hlavičce zachránilo břevno. Chelsea hrozila z brejků, po jednom z nich Alonso jen trefil brankáře Neuera.

Lampard již porazil Bayern v Lize mistrů jako hráč Chelsea. Nyní se o to pokusí také v roli kouče

Číst článek

Po přestávce už Bayern svou aktivitu zúročil. V 51. minutě podklouzl domácí kapitán Azpilicueta, Gnabry si narazil s Lewandowským a bez problémů poslal míč do odkryté branky.

Hned za tři minuty si stejná dvojice spolupráci zopakovala a Gnabry střelou na zadní tyč zvýšil. Německý útočník dal všech šest dosavadních branek v této sezoně Ligy mistrů v Londýně. Ve skupině se při výhře 7:2 na půdě Tottenhamu blýskl čtyřmi góly.

Chelsea byla otřesená a Gnabry neměl daleko k hattricku, z voleje ovšem přestřelil. Třetí trefu tak přidal až v 76. minutě po Daviesově přihrávce Lewandowski, který se jedenáctou brankou osamostatnil v čele střelecké tabulky. Devět gólů dal venku a vyrovnal tím rekord Cristiana Ronalda ze sezony 2013/14.

Chelsea, vítěz minulého ročníku Evropské ligy, dohrávala bez vyloučeného Alonsa a doma poprvé v historii nestačila na německého soupeře. „Blues“ jsou na pokraji vyřazení, ztrátu 0:3 z prvního utkání na vlastním stadionu ještě v soutěžích UEFA nikdy žádný tým neotočil. Bayern naopak jako jediný celek v této sezoně Ligy mistrů vyhrál všechny zápasy.

First step is done 😎😀 #UCL @FC Bayern München

23:28 – 25. 02. 2020

1566 18607

Barcelona v Neapoly dotahovala

Barcelona v Neapoli podle očekávání většinu času držela míč, ale do koncovky se dlouho vůbec nedostávala a za celý první poločas dokonce nevystřelila mezi tyče.

Dusno v kabině Barcelony. Vedení kritizuje hráče, Messi se opřel do sportovního ředitele

Číst článek

Šestý tým italské ligy byl nebezpečnější a po půlhodině otevřel skóre. Firpovi odskočil míč, toho využil Zieliňski, přihrál Mertensovi a ten technickou střelou zpoza vápna překonal Ter Stegena. Belgický reprezentant dal 121. soutěžní gól v dresu Neapole a vyrovnal nejlepšího střelce klubové historie Slováka Hamšíka.

Domácí mohli ještě do pauzy zvýšit, ale Manolas ve 43. minutě špičkou kopačky sklepl míč těsně mimo. Autor vedoucí branky Mertens se hned po přestávce zranil a v 54. minutě musel střídat.

Za další tři minuty lídr španělské ligy srovnal. Semedo si zaběhl za obranu a po jeho přihrávce Griezmann sám před brankou nezaváhal. Hosty pak dvakrát podržel Ter Stegen, který vychytal Insigneho a Callejóna.

Těsně před vypršením základní hrací doby dostal dvě žluté karty v krátkém sledu po sobě hostující Vidal a přijde tak o odvetu. Už v nastavení pak musel kvůli zranění střídat stoper Barcelony Piqué.

Úvodní osmifinálová utkání fotbalové Ligy mistrů:

Chelsea FC - Bayern Mnichov 0:3 (0:0)
Branky: 51. a 54. Gnabry, 76. Lewandowski Rozhodčí: Turpin - Danos, Gringore - Letexier (video, všichni Fr.). ŽK: Jorginho - Alcántara, Kimmich. ČK: 83. Alonso (Chelsea). Diváci: 36 761.

SSC Neapol - FC Barcelona 1:1 (1:0)
Branky: 30. Mertens - 57. Griezmann. Rozhodčí: Brych - Borsch, Lupp - Dankert (video, všichni Něm.). ŽK: Insigne, Rui - Busquets, Messi, Griezmann, Vidal. ČK: 89. Vidal. Diváci: 45 000.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme