První překážka na cestě do Ligy mistrů. Plzeň čeká v předkole Alkmaar, hrát bude venku

Fotbalisté Plzně znají prvního soupeře na cestě do Ligy mistrů. Pondělní los ve švýcarském Nyonu určil, že se ve druhém předkole utkají s nizozemským týmem AZ Alkmaar. Hrát se bude na jeden vítězný zápas v Nizozemsku 25., nebo 26. srpna.

Nyon (Švýcarsko) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ligu mistrů bude v Plzni sledovat zaplněný stadion

Fanoušci Plzně. | Foto: Carl Recine | Zdroj: Reuters

Až na závěrečné čtvrté předkolo Ligy mistrů se kvalifikace evropských pohárů bude hrát kvůli koronavirové pandemii jen na jeden zápas místo tradičních dvou. O dějišti utkání rozhodne los.

Dva členové výpravy Atlética Madrid měli před cestou na dohrávku Ligy mistrů pozitivní test na koronavirus

Číst článek

Svěřenci slovenského trenéra Adriana Guľy vstoupí do nového ročníku evropských pohárů jako první český zástupce. Pokud plzeňský tým druhé předkolo zvládne, zajistí si minimálně účast v základní skupině Evropské ligy.

Loni Viktoria ve stejné fázi kvalifikace Ligy mistrů vypadla s řeckým Olympiakosem Pireus.

Západočeši byli společně s tureckým Besiktasem a rakouským Rapidem Vídeň mezi nasazenými týmy v nemistrovské části kvalifikace. Kromě Alkmaaru mohla Plzeň narazit ještě na PAOK Soluň a Lokomotivu Záhřeb. 

Poprvé do Nizozemska

Český vicemistr poprvé v pohárech narazí na nizozemského soupeře. Alkmaar se v minulosti potkal v EL a její kvalifikaci dvakrát s Libercem a jednou s Jabloncem, z pěti zápasů AZ dvakrát vyhrál a třikrát remizoval.

„Myslím, že informací budeme mít dostatek. Pro nás je klíčové, abychom je dokázali vložit přímo na plochu, přímo do toho jednoho zápasu. V takovém případě všichni cítíme, že je pro nás obrovská výzva udělat maximum pro postup,“ uvedl Guľa v nahrávce pro média.

Alkmaar v minulé sezoně nizozemské ligy, která byla předčasně ukončena kvůli koronaviru, obsadil druhé místo o skóre za Ajaxem Amsterodam. V AZ působil plzeňský útočník Ondřej Mihálik, který po ročním hostování letos v červnu do Viktorie přestoupil.

Mistrovská Slavia má velkou šanci, že stejně jako vloni vstoupí do kvalifikace Ligy mistrů až v závěrečném čtvrtém předkole. K tomu Pražané potřebují, aby aktuální ročník vyhrál tým, který si zároveň zajistí účast ve skupině také z domácí soutěže. 

🚨 | Viktoria Plzeň se v 2. předkole @UEFA Champions League utká s @AZ 🇳🇱 Zápas se odehraje 25. nebo 26. srpna na půdě soupeře 🏟

#fcvp #UCL

12:22 – 10. 08. 2020

12 67

Los 2. předkola fotbalové Ligy mistrů v Nyonu (hraje se na jeden zápas 25. a 26. srpna):
Mistrovská část:
Floriana Valletta (Malta)/Kluž - Dinamo Záhřeb, Young Boys Bern - Klaksvík (Faer. o.)/Slovan Bratislava, Celtic Glasgow/KR Reykjavík - Ferencváros Budapešť/Djurgaarden, Flora Tallinn/Suduva (Lit.) - Maccabi Tel Aviv/FC Riga, Legia Varšava/Drita (Kos.)/Linfield (Sev. Ir.) - Ararat-Armenia (Arm.)/Omonia Nikósie, Celje (Slovin.)/Dundalk (Ir.) - Molde (Nor.)/Kuopio (Fin.), Budučnost Podgorica/Ludogorec Razgrad - Midtjylland (Dán.), Dinamo Brest (Běl.)/FC Astana - Connah's Quay Nomads (Wal.)/FK Sarajevo, Karabach (Ázerb.)/Sileks Kratovo (Mak.) - Šeriff Tiraspol (Mold.)/Fola Esch (Luc.), Dinamo Tbilisi/KF Tirana - Crvena zvezda Bělehrad/FC Europa (Gibr.).
Nemistrovská část:
Alkmaar - Plzeň, PAOK Soluň - Besiktas Istanbul, Lokomotiva Záhřeb - Rapid Vídeň.

ČTK, tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme