O titul si v Lize mistrů zahraje proti PSG Bayern. Německý šampion porazil v semifinále Lyon 3:0

Fotbalisté Bayernu Mnichov ve druhém semifinále Ligy mistrů v Lisabonu porazili Lyon 3:0 a v nedělním finále si o prestižní trofej zahrají s dalším francouzským protivníkem Paris St. Germain. Dva góly vstřelil v úvodním poločase Serge Gnabry, po změně stran se ještě trefil Robert Lewandowski.

Tento článek je více než rok starý.

Lisabon Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Robert Lewandowski slaví gól na 3:0.

Robert Lewandowski slaví gól na 3:0. | Foto: Franck Fife | Zdroj: Reuters

Bavorský gigant vyhrál i desáté utkání v tomto ročníku elitní soutěže a postoupil do finále poprvé od roku 2013, kdy Ligu mistrů popáté vyhrál. Předchozích triumfů Bayern dosáhl v letech 1974, 1975, 1976 a 2001.

Vyřazení Lyonu znamená, že pražská Slavia vstoupí do zářijové kvalifikace LM až v závěrečném čtvrtém předkole. Kdyby Olympique tento ročník vyhrál, začali by čeští šampioni už ve třetím předkole.

PSG vybojovalo postup do finále Ligy mistrů. Neymarova parta přejela Lipsko jasně 3:0

Číst článek

Favorizovaný Bayern, který ve čtvrtfinále rozstřílel Barcelonu 8:2, v úvodu nečekaně přenechal iniciativu i šance Lyonu. Kapitán Depay však po úniku zamířil do boční sítě a Toko Ekambi po individuální akci trefil tyčku.

Chvíli poté už udeřil mnichovský tým. Gnabry obešel několik bránících hráčů a přesnou střelou v 18. minutě poprvé překonal brankáře Lopese, který do té doby měl práci jen s nepovedenou Goretzkovou ránou.

Po vedoucím gólu získal Bayern jasnou převahu a ve 33. minutě vedení navýšil. Po Perišičově přihrávce v ideální pozici selhal Lewandowski, ale zaváhání nejlepšího kanonýra soutěže napravil Gnabry snadnou dorážkou. Německý křídelník si polepšil na devět branek v ročníku LM.

Na začátku druhé půle Perišičovu střelu zlikvidoval Lopes, jeho gólmanský protějšek Neuer zase v 58. minutě ve velké příležitosti vychytal Toka Ekambiho. Střídající Coutinho pak vstřelil Lyonu další branku, která však neplatila kvůli ofsajdu.

Bayern se třetího gólu přece jen dočkal, protože v 88. minutě Lewandowski uzavřel skóre přesnou hlavičkou. Polský kanonýr zaznamenal 15. branku v sezoně Ligy mistrů a dva zásahy mu chybějí k vyrovnání rekordu Cristiana Ronalda z ročníku 2013/14.

Mnichovští zvítězili ve 20. soutěžním zápase po sobě a po triumfech v německé lize a domácím poháru mají na dosah prestižní "treble".

Semifinále fotbalové Ligy mistrů v Lisabonu:
Olympique Lyon - Bayern Mnichov 0:3 (0:2)
Branky: 18. a 33. Gnabry, 88. Lewandowski. Rozhodčí: Mateu Lahoz - Cebrián Devís, Del Palomar - Hernández (video, všichni Šp.). ŽK: Marcelo, Marcal, Mendes (všichni Lyon). Bez diváků.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme