Slavia bude ve skupině Ligy mistrů poslední. ‚Ukázali jsme, že umíme hrát vyrovnanou partii,‘ těší Koláře

Fotbalisté Slavie přišli o šanci na jarní část evropských pohárů. V základní skupině Ligy mistrů skončí poslední, protože prohráli i závěrečný domácí zápas. Interu Milán podlehli 1:3, přestože jim v prvním poločase výrazně pomohl videorozhodčí.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Romelo Lukaku obchází brankáře Ondřeje Koláře

Romelo Lukaku obchází brankáře Ondřeje Koláře | Zdroj: Reuters

„Centr Coufala, Olayinka padá v pokutovém území, ale rozhodčí Marciniak, který byl blízko u přestupku, zůstává klidný. Balón se dostal až ke gólmanovi Kolářovi, který okamžitě nahrává Frydrychovi. A následně přichází obrovská chyba, Martínez může jít dopředu a přihrává Lukakovi. To bude gól,“ komentovali v přímém přenosu utkání na Radiožurnálu jeho redaktoři.

Slavia - Inter Milán 1:3. Domácí na kolenou, dvakrát se prosadil Martínez, jednou Lukaku

Číst článek

Ano, kanonýr Lukaku prázdnou branku neminul a v 35. minutě naskočilo na světlené tabuli skóre 0:2. Jenže za dvě minuty to bylo 1:1. Nejedná se ale o omyl. Rozhodčí si zmiňovaný zákrok na slávistu Olayinku prohlédnul na monitoru, nařídil penaltu a jako by vrátil hru do okamžiku faulu, takže Lukakův gól neplatil, místo toho…

„Souček běží k míči a je to 1:1. Čtyřiadvacetiletý slávista se prosadil střelou doprostřed branky,“ pokračoval živý přenos zápasu.

„Hodně nám to pomohlo. Kdyby to bylo 0:2, tak by bylo těžké to otáčet. Naštěstí jsme dali na 1:1 a pro ně to byl šok. Vedli 2:0 a najednou to bylo 1:1. Pro nás to bylo po psychické stránce rozhodně povzbuzení,“ popisuje Josef Hušbauer, který se se svými spoluhráči dostal během chvíle z beznaděje do naděje.

Slávisté ožili tak, že to chvíli vypadalo, že zápas úplně otočí. To se ale nestalo. Inter vyhrál 3:1, a to, i když mu video zrušilo ještě jeden gól v závěru. Slavia se tedy s evropskými poháry loučí.

„Podzim byl z naší strany výborný. Ještě ale není konec, máme před sebou Dortmund. Na začátku nás všichni odepisovali, že budeme páté kolo u vozu. My jsme ale všem ukázali, že umíme hrát vyrovnanou partii. Jedině byla škoda, že jsme neproměňovali šance. V tomto složení jsme tuto soutěž hráli poprvé, a věřím, že když se příští rok dostaneme do Ligy mistrů znovu, tak budeme o něco zkušenější, a výsledky tak přijdou,“ říká gólman fotbalistů Slavie Ondřej Kolář.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme