Začíná Liga mistrů. ‚Ušatý‘ pohár obhajuje Chelsea, český fotbal má v soutěži jediného hráče

Osmi zápasy v úterý začnou skupiny fotbalové Ligy mistrů. Ve hře bude i obhájce prvenství londýnská Chelsea, která přivítá Petrohrad. Ve šlágru večera nastoupí Barcelona proti Bayernu Mnichov, Manchester United s navrátilcem Cristianem Ronaldem se představí v Bernu proti Young Boys. Ve středu vstoupí do soutěže i loňský finalista Manchester City nebo Paris St. Germain s hvězdnou posilou Lionelem Messim, které čeká utkání v Bruggách.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Chelsea s trofejí pro vítěze Ligy mistrů

Fotbalisté Chelsea s trofejí pro vítěze Ligy mistrů | Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU | Zdroj: Reuters

Jediným českým zástupcem v letošní sezoně Ligy mistrů bude mladý brankář Matěj Kovář, který odcestuje k úvodnímu duelu Manchesteru United v Bernu. Ve skupinách podruhé za sebou chybí český klub.

VIDEO: Ronaldův návrat na Old Trafford z říše snů, dvěma góly přispěl k výhře nad Newcastlem

Číst článek

Chelsea v minulé sezoně nečekaně dokráčela až k celkovému prvenství, když ve finále porazila Manchester City. Londýňané vstoupí do nového ročníku prestižní soutěže posíleni o útočníka Romelua Lukakua, který v sobotu dvěma brankami pomohl týmu k ligové výhře 3:0 nad Aston Villou.

„Vítězství v Lize mistrů bylo asi největší trofejí, kterou jsem zatím v kariéře získal. Ale od finále už uběhl nějaký čas. Soustředíme se na zítřek a bereme to jako ten nejdůležitější zápas v Lize mistrů, protože je to první utkání ve skupině,“ řekl na tiskové konferenci trenér Chelsea Thomas Tuchel.

Barcelona má Bayernu co vracet, loni s ním ve čtvrtfinále hraném kvůli koronavirové pandemii na jeden zápas utrpěla debakl 2:8. Katalánci začínají novou éru bez hvězdného útočníka Lionela Messiho, který zamířil do Paris St. Germain, a i proto jsou navzdory výhodě domácího prostředí proti Mnichovanům outsiderem.

Po příchodu hvězdného útočníka Ronalda z Juventusu Turín se mezi adepty na celkové prvenství zařadil i Manchester United, který v minulé sezoně hrál jen Evropskou ligu, kde došel do finále. Ronaldo oslavil svůj návrat na Old Trafford dvěma góly v sobotním utkání s Newcastlem.

Úterní program 1. kola

18.45 FC Sevilla - Salcburk, Young Boys Bern - Manchester United.

21.00 FC Barcelona - Bayern Mnichov, Dynamo Kyjev - Benfica Lisabon, Chelsea - Petrohrad, Lille - Wolfsburg, Malmö - Juventus Turín, Villarreal - Bergamo.

 

Městský rival rudých ďáblů City zahájí cestu milionářskou soutěží ve středu doma proti Lipsku. Šlágr druhého hracího dne bude k vidění na stadionu Giuseppeho Meazzy, kde Inter Milán přivítá Real Madrid. AC Milán i s hvězdným Zlatanem Ibrahimovićem vyzve v dalším souboji velkoklubů Liverpool.

Paris St. Germain čeká duel v Bruggách. Trenér Pařížanů Mauricio Pochettino se potýká s množstvím absencí, oproti víkendovému ligovému souboji s Clermontem už by ale měl být k dispozici Messi.

Nejvíce zástupců v soutěži, pět, má Španělsko. Villarreal se totiž dostal do skupiny coby vítěz uplynulého ročníku Evropské ligy.

Stadiony mohou být po rozvolnění diváckých koronavirových omezení zcela zaplněny, záleží ovšem na podmínkách v jednotlivých zemích. Při skupinové fázi se zároveň mohou do hledišť vrátit i hostující fanoušci.

Stejně jako v minulých letech se ve skupinách bude hrát osm utkání v úterý a stejný počet ve středu. Dva zápasy budou mít tentokrát výkop v 18.45 a šest pak v 21.00. Do vyřazovací fáze postoupí první dva týmy z každé skupiny, celky z třetích míst čeká play-off Evropské ligy. Finále se uskuteční 28. května v Petrohradu.

Středeční program 1. kola

18.45 Besiktas - Dortmund, Šeriff Tiraspol - Šachtar Doněck.

21.00 Atlético Madrid - FC Porto, Bruggy - PSG, Inter Milán - Real Madrid, Liverpool - AC Milán, Manchester City - Lipsko, Sporting Lisabon - Ajax Amsterodam.

mov, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme