Bergamu dvougólový náskok nestačil, obrat United dokonal Ronaldo. Bayern a Juventus stále bez ztráty

Fotbalisté Bayernu Mnichov zvítězili v Lize mistrů v Lisabonu nad Benficou vysoko 4:0 a vyhráli i třetí zápas ve skupině. Bodově stoprocentní zůstal také Juventus Turín. Manchester United ve 3. kole udolal doma Bergamo 3:2 po velkém obratu z 0:2, rozhodující gól opět vstřelil rekordman soutěže Cristiano Ronaldo.

Praha (Aktualizováno: 23:26 20. 10. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cristiano Ronaldo slaví gól

Cristiano Ronaldo slaví gól | Foto: PHIL NOBLE | Zdroj: Reuters

Obhájce trofeje Chelsea částečně napravila minulou porážku v Turíně a rozdrtila Malmö 4:0. Barcelona se protrápila k domácímu vítězství 1:0 nad Dynamem Kyjev a získala první body.

Lyon je vyzrálé mužstvo a favorit skupiny, upozorňuje sparťanský kouč Vrba. Doma by bral i bod

Číst článek

Manchester proti Bergamu předvedl ještě lepší obrat než v minulém kole, kdy doma udolal po otočce Villarreal 2:1. Atalanta na Old Trafford během první půlhodiny vedla 2:0, když se zblízka prosadil Pašalič a po rohu Demiral. Po změně stran si však Rudí ďáblové vytvořili velký tlak, v 53. minutě snížil Rashford a čtvrthodinu před koncem srovnal Maguire.

Rozhodující slovo měl stejně jako proti Villarrealu Ronaldo. Šestatřicetiletý letní navrátilec do Manchesteru si v 81. minutě naskočil na centr a hlavou rozhodl. Skóroval i ve třetím utkání skupiny a vlastní rekord v Lize mistrů vylepšil na 137 branek.

United, kteří se v posledních zápasech trápili, poskočili do čela vyrovnané skupiny F. Bergamo má stejně bodů jako Villarreal, který vyhrál na umělé trávě v Bernu nad Young Boys vysoko 4:1. Vítěz minulého ročníku Evropské ligy si připsal první triumf ve skupině.

Naopak Bayern je stále stoprocentní a navíc má impozantní skóre 12:0. Německý šampion v Lisabonu dlouho čekal na úvodní gól, sudí mu neuznali trefy Lewandowského a Müllera, který tak zatím nedosáhl na 50. branku v Lize mistrů. Skóre otevřel až v 70. minutě z přímého kopu Sané, jenž pak skóroval ještě jednou. Mezitím se Mnichované prosadili ještě dvakrát a nakonec slavili pohodlné vítězství 4:0.

Benfica ve třetím utkání skupiny poprvé inkasovala a v tabulce je druhá. O bod zpět figuruje Barcelona. Katalánci v prvních dvou duelech prohráli shodně 0:3 a další bodová ztráta už by jim hodně zkomplikovala boj o postup. Barcelona, která v roce 2015 Ligu mistrů ovládla, měla v úvodním dějství nad Dynamem Kyjev převahu a vytěžila z ní rozhodující gól, první ve skupině. Po útočné akci zůstal na hrotu stoper Piqué a v 36. minutě zblízka napálil do sítě míč po Albově centru.

Čtyřiatřicetiletý zadák dal v Lize mistrů už 16 branek a vyrovnal dosud nejlepšího obránce v historii soutěže Roberta Carlose. Zároveň se stal nejstarším střelcem Barcelony v Lize mistrů. Katalánci vyhráli všech 14 zápasů v prestižní soutěži, v nichž Piqué skóroval, byť v druhé půli předvedli profesorský výkon a několikrát si vysloužili pískot 46 tisíc fanoušků v hledišti.

Bez ztráty bodu zůstal i Juventus, který dává zapomenout na nepovedený vstup do italské ligy a vyhrál šestý soutěžní duel po sobě. "Stará dáma" poslední čtyři utkání ovládla výsledkem 1:0, v Petrohradu proti Zenitu rozhodl v 86. minutě hlavou s pomocí tyče Kulusevski.

Ve stejné skupině Chelsea rozdrtila outsidera z Malmö a částečně napravila minulou porážku z Turína. Obhájce trofeje a lídr anglické ligy dal v obou poločasech po dvou gólech, dvě penalty proměnil Jorginho. Už během úvodního dějství ale Londýňané přišli kvůli zranění o útočníky Wernera a letní posilu Lukakua, kteří museli střídat.

Salcburk potvrdil dobrou formu a po vítězství 3:1 nad Wolfsburgem se sedmi body vede tabulku skupiny G. Utkání rozhodl dvěma góly po změně stran Okafor. Rakouský šampion má v čele tabulky nadějný čtyřbodový náskok před Sevillou, která i napotřetí remizovala. V Lille hrála bez branek.

3. kolo skupin fotbalové Ligy mistrů:

Skupina E:
FC Barcelona - Dynamo Kyjev 1:0 (1:0)

Branka: 36. Piqué. Rozhodčí: Turpin (Fr.).

Benfica Lisabon - Bayern Mnichov 0:4 (0:0)
Branky: 70. a 85. Sané, 80. vlastní Everton, 82. Lewandowski. Rozhodčí: Hategan (Rum.).

Skupina F:
Young Boys Bern - Villarreal 1:4 (0:2)
Branky: 77. Elia - 6. Pino, 16. G. Moreno, 88. A. Moreno, 90.+2 Chukwueze. Rozhodčí: Karasev (Rus.).

Manchester United - Bergamo 3:2 (0:2)
Branky: 53. Rashford, 75. Maguire, 81. Ronaldo - 15. Pašalič, 29. Demiral. Rozhodčí: Marciniak (Pol.).

Skupina G:
Salcburk - Wolfsburg 3:1 (1:1)
Branky: 65. a 77. Okafor, 3. Adeyemi - 15. L. Nmecha. Rozhodčí: Orsato (It.).

Lille - FC Sevilla 0:0
Rozhodčí: Oliver (Angl.).

Skupina H:
Chelsea - Malmö 4:0 (2:0)
Branky: 21. a 57. obě z pen. Jorginho, 9. Christensen, 48. Havertz. Rozhodčí: Letexier (Fr.).

Zenit Petrohrad - Juventus Turín 0:1 (0:0)
Branka: 86. Kulusevski. Rozhodčí: Schärer (Švýc.).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme