Fotbalistky Slavie vstoupily do základní skupiny Ligy mistryň porážkou. Na půde AS Řím prohrály 0:1

Fotbalistky Slavie Praha v úvodním kole skupinové fáze Ligy mistryň prohrály 0:1 na hřišti AS Řím. Favorizovanému italskému celku vystřelila vítězství v 62. minutě záložnice Emilie Haaviová. V příštím kole se slávistky utkají ve středu s Wolfsburgem, který deklasoval 4:0 St. Pölten.

Řím Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Diana Bartovičová a Valentina Giacintiová v souboji o míč

Diana Bartovičová a Valentina Giacintiová v souboji o míč | Foto: Fabrizio Corradetti/LiveMedia/NurPhoto | Zdroj: Reuters

AS Řím si po Spartě, kterou vyřadil v kvalifikaci soutěže, poradil i s českými mistryněmi. Zápas rozhodla norská reprezentantka Haaviová, která zakončila únik po pravé straně obloučkem přes padající brankářku Lukášovou.

Liga mistryň vloni doznala změn a od minulé sezony se přestala hrát pouze vyřazovacím systémem. Před rokem český klub v základní fázi chyběl. Do jarního čtvrtfinále postoupí první dva celky z každé skupiny.

Fotbalová Liga mistryň - 1. kolo skupiny B:

AS Řím - Slavia Praha 1:0 (0:0)

Branka: 62. Haaviová.

Sestava Slavie: Lukášová - Veselá, Necidová, Bartovičová, Khýrová - Šurnovská, Krejčiříková - Divišová (90.+1 Keeneová), Szewieczková (79. Tenkrátová), Černá (68. Růžičková) - Kožárová (68. Nekesaová). Trenér: Piták.

Wolfsburg - St. Pölten 4:0 (2:0).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme