Slovenka Mikolájová rozhodla o třetí prohře Slavie v Lize mistryň. Někdy je lepší nemyslet a vystřelit, říká

V základní skupině Ligy mistryň fotbalistky Slavie čekají na první body. Ve třetím utkání Pražanky v Mladé Boleslavi podlehli St. Pöltenu 0:1. Rakouský mistr rozhodl v úvodní nastavené minutě. Z hranice pokutového území pokořila slávistky bývalá hráčka konkurenční Sparty. V pozápasovém rozhovoru se rozpovídala pro Radiožurnál Sport.

Mladá Boleslav Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mária Mikolájová

Mária Mikolájová | Zdroj: Profimedia

Slávistky našly při rekonstrukci trávníku v Edenu azyl v Mladé Boleslavi. S rakouským St. Pöltenem však prohrály 0:1. Jedinou střelkyní, kterou vyvolával hlasatel, byla Mária Mikolájová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si ohlasy po zápasu Ligy mistryň mezi Slavií a St. Pöltenem

„Váhala jsem do poslední sekundy, jestli mám vystřelit, nebo přihrát volné spoluhráčce. Někdy je ale lepší nad tím nepřemýšlet a vystřelit. Jsem ráda, že jsem mohla gólem pomoct družstvu a že máme tři body,“ prozradila Mikolájová.

Vítězství bylo navíc umocněné tím, že se trefila do sítě rivala. Do Rakouska totiž v roce 2019 odcházela z pražské Sparty. „Moc nepřemýšlím nad tím, že jsme teď vyhrály nad Slavií a já byla ve Spartě. Ale těší mě to.“ 

Ne všichni pochopitelně měli z gólu radost. Naštvaná na svou spoluhráčku ze slovenské reprezentace, alespoň na oko, byla kapitánka Slavie Diana Bartovičová. „Jsem naštvaná. Ještě si to s ní potom vyřídím,“ zmínila v pozápasovém rozhovoru.

Mistrovství světa ve fotbale 2022 Mistrovství světa ve fotbale 2022

Na to, že Slavii porazila bývalá hráčka Sparty, ale prý nemyslela. „Ani si nepamatuju, že hrála za Spartu. Každopádně to trefila krásně.“

„Věděli jsme, že Mikolájová má levou nohu výbornou. Celou dobu se nám dařilo ji do nebezpečné střely nepustit. A pak jsme na půlce prohráli souboj a ona to takhle trefí,“ uznal po zápase slavistický kouč Karel Piták. 

Pražanky zůstaly v základní skupině Ligy mistryň bez bodu a také vstřelené branky. Šanci na postup do další fáze soutěže tak mají už jen teoretickou.

Pavel Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme