Fotbalistky Slavie utrpěly v Lize mistryň debakl. Doma podlehly londýnskému Arsenalu 2:5

Fotbalistky Slavie Praha prohrály v úvodním utkání osmifinále Ligy mistryň s Arsenalem doma vysoko 2:5 a před venkovní odvetou ztratily reálné šance na postup.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalistka Slavie Praha Kateřina Svitková (vpravo).

Fotbalistka Slavie Praha Kateřina Svitková (vpravo). | Zdroj: Profimedia

V Edenu bylo od úvodních minut jasné, že Arsenal bude nad síly slávistek. Úřadující anglický šampion naprosto ovládal hru a už během první půle třemi trefami rozhodl. K nezastavení byla hlavně Miedemaová, které k jedné brance pomohla promáchnutím chybující gólmanka Lukášová.

Hezčí gól dala, ale důležitější ne. Slávistka Kateřina Svitková vyrovnala utkání s Bayernem přesnou trefou

Číst článek

Třiadvacetiletá nizozemská útočnice po pauze po vyšachování obrany přidala čtvrtý gól a poté se z penalty prosadila Littleová. Pražanky ale v druhé půli výrazně přidaly a nakonec se dočkaly i dvou branek. Nejprve se v 70. minutě zblízka trefila po centru Svitková a dvě minuty před koncem uzavřela skóre Perssonová. Osmifinálová odveta v Anglii se bude hrát za dva týdny.

„Bohužel nás vyškolily a my jsme byly asi zbytečně zalezlý. Pak jsme si ty góly daly defakto samy, po našich individuálních chybách, a to se s takovým soupeřem nemůže stát,“ posteskla si Radiožurnálu Svitková.

„Chtěli jsme do zápasu vstoupit trochu jinak, ale byl na nás vidět obrovský respekt. Dva góly jsme jim nabídli, poločas byl 0:3. Za stavu 0:5 to z nás spadlo a hráli jsme to, co jsme chtěli hrát od první minuty. Co nejvíc jim to znepříjemňovat, dostupovat je a bylo vidět, že i takový tým s tím měl problémy,“ řekl novinářům slávistický trenér Michal Kolomazník.

Osmifinálová odveta v Anglii se bude hrát za dva týdny. „Jejich podmínky se nedají srovnávat s našimi. Jsou to všechno profesionálky, my máme v týmu holky, které chodí do práce a do školy. Nebudeme si nic nalhávat, postup je asi pryč. Chceme se v odvetě prezentovat lepším způsobem od první minuty, hrát to, co jsme hráli posledních 30 minut,“ dodal Kolomazník.

Arsenal v sezoně 2006/07 celou soutěž vyhrál, Liga mistryň se ale tehdy ještě hrála pod jiným názvem. Slávistickým maximem je čtvrtfinále, kam Pražanky v minulé sezoně došly podruhé za sebou a celkově potřetí.

Úvodní utkání osmifinále fotbalové Ligy mistryň:

Slavia Praha - Arsenal 2:5 (0:3)
Branky: 70. Svitková, 88. Perssonová - 24., 26., 39. a 52. Miedemaová, 58. Littleová z pen.

Sestava Slavie: Lukášová - Jarchovská, Necidová, Pincová, Blackwoodová - Bartovičová - Svitková, Perssonová - Divišová, Černá (77. Veselá), Szewieczková (60. Khýrová). Trenér: Kolomazník.

KONEC| @SK Slavia Praha ženy 2:5 @Arsenal Women !

Slávistky prohrály úvodní osmifinálové utkání @UEFA Women’s Champions League s @Arsenal Women 2:5! Za Slavii se trefila Svitková a Persson. @SK Slavia Praha @ženský fotbal

20:20 – 16. 10. 2019

3 48

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme