Levá strana nám nefungovala. Doplatili jsme i na zranění, říká trenér Šilhavý po prohře s Portugalskem

Dvě taktické chyby na levé straně během pouhých pěti minut rozhodly o první prohře českých fotbalistů v elitní skupině Ligy národů. V Lisabonu národní tým podlehl v přímém souboji o první místo v tabulce domácímu Portugalsku 0:2.

Tento článek je více než rok starý.

Lisabon Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Jaroslav Šilhavý

Trenér Jaroslav Šilhavý | Foto: Pedro Fiuza | Zdroj: Reuters

„Viděli jsme, že to nalevo nefunguje, a proto jsme se s tím snažili něco udělat,“ přiznal Radiožurnálu reprezentační trenér Jaroslav Šilhavý, že nebyl spokojený s výkonem hráčů na levé straně české sestavy. O oba portugalské góly se tak postarali fotbalisté hrající vpravo, a to obránce Joao Cancelo a záložník Goncalo Guedes.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ohlasy Jakuba Brabce, Tomáše Součka a Jaroslava Šilhavého po prohře s Portugalskem

„Je pravda, že tam byli hodně aktivní. Jejich pravý bek měl dneska svůj den a nakonec to proměnil v gól. Vyhodnotíme si u videa, kde byla chyba, ale musíme brát v potaz i jejich obrovskou kvalitu,“ prohlásil obránce Jakub Brabec.

„Oni mají kvalitu všude. Cancelo nám dělal problémy, ale ten dělá problémy celé Premier League. Je to výjimečný hráč a ukázal nám to dneska na hřišti. Všichni se upínali na Ronalda, ale podle mě je i Cancelo obrovský přínos pro tým,“ chválil reprezentační kapitán Tomáš Souček pravého obránce Manchesteru City, který dal úvodní a tedy i vítězný gól Portugalska.

Chceme proti nejlepším hrát i příště, říká o elitní skupině Ligy národů kapitán Souček

Číst článek

Čeští fotbalisté tak v Lisabonu doplatili na problémy, které je na levé straně trápí už delší dobu.

„V podstatě od nominace jsme měli nalevo dilema. Navíc se nám ještě v úvodních zápasech skupiny zranili Jarda Zelený a Jakub Jankto,“ připomenul trenér Šilhavý.

České fotbalisty čeká po prohře v Portugalsku 0:2 přesun z Lisabonu do Málagy, kde v neděli ve 20.45 nastoupí proti domácímu Španělsku. Web iROZHLAS.cz z utkání nabídne online reportáž. Na Radiožurnálu Sport uslyšíte přímý přenos a na Radiožurnálu reportážní vstupy.

Tomáš Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme