Los Ligy národů může Čechům přisoudit prvotřídní soupeře, trenér Šilhavý ale myslí jen na baráž

Fotbalová reprezentace se ve čtvrtek dozví jména soupeřů pro čtyřčlennou skupinu dalšího ročníku Ligy národů. Poprvé ji bude hrát mezi evropskou elitou. Před losem jsou Češi po postupu z nižší kategorie až ve čtvrtém koši.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér české fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý

Trenér české fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý | Foto: Nicolò Campo/Sipa USA | Zdroj: Reuters

„Z těch nejlepších týmů, které nás tam čekají v prvním koši, si asi člověk nevybere ‚slabého‘ soupeře. Minule jsme o tom i mluvili, že když jsme postoupili do nejvyššího levelu, tak to bude pro kluky skvělá zkušenost a konfrontace s nejlepšími týmy v Evropě,“ věděl reprezentační trenér Jaroslav Šilhavý, že jeho svěřenci po postupu mezi evropskou elitu budou v dalším ročníku Ligy národů čelit těm nejatraktivnějším celkům.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si komentáře trenéra Jaroslava Šilhavého před losem Ligy národů

Vždyť třeba jen v prvním losovacím koši jsou letošní evropští šampioni Italové nebo úřadující mistři světa Francouzi.

„Nehráli jsme třeba se Španělskem, s Francií nebo Portugalskem. Z tohoto pohledu si přijdou na své i fanoušci,“ věří kouč Šilhavý, že možný příjezd těch největších evropských hvězd jako třeba Francouze Kyliana Mbappého nebo Portugalce Cristiana Ronalda bude hodně lákavý i pro diváky.

Slavia v rámci Evropské konferenční ligy narazí na turecké Fenerbahce, Spartu čeká Partizan Bělehrad

Číst článek

Vedení Evropské fotbalové asociace UEFA ještě neurčilo, jaký bude mít třetí ročník Ligy národů vliv na kvalifikaci evropského šampionátu v roce 2024. Rozhodnout by mělo do konce příštího června. Češi si při své druhé účasti v soutěži díky vítězství ve skupině Ligy B zajistili účast v baráži na mistrovství světa, které příští rok hostí Katar.

„Myslím si, že hrát Ligu národů a o ten případný bonus možnosti postupu je atraktivnější než hrát jen přípravné zápasy. Netrpělivě jsme ale čekali hlavně na los do baráže, který je pro nás důležitější, takže se teď zabýváme jenom těmi zápasy, které nás čekají v březnu. Pak se bude řešit Liga národů‚“ dodal trenér Šilhavý, že se realizační tým i jeho svěřenci v tuto chvíli koncentrují hlavně na play-off se Švédskem.

Tři soupeře pro skupinu dalšího ročníku Ligy národů určí českým fotbalistům los ve švýcarském Nyonu, který začíná ve čtvrtek v 18 hodin.

Rozdělení týmů do losovacích košů v Lize A:

Koš 1: Francie, Španělsko, Itálie, Belgie.

Koš 2: Portugalsko, Nizozemsko, Dánsko, Německo.

Koš 3: Anglie, Polsko, Švýcarsko, Chorvatsko.

Koš 4: Wales, Rakousko, ČR, Maďarsko.

Pavel Tylšar Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme