Slovenské fotbalisty čeká v baráži o Euro Irsko, Islanďané vyzvou Rumunsko

Fotbalisté Islandu, kteří na minulém mistrovství Evropy došli do čtvrtfinále, se v semifinále baráže o postup na Euro 2020 utkají s Rumunskem. Los v Nyonu dnes také rozhodl o složení zbývajících dvojic pro play-off, ve kterých se Bulharsko utká s Maďarskem a Skotsko nastoupí proti Izraeli.

Tento článek je více než rok starý.

Nyon Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marek Hamšík

Marek Hamšík | Foto: Bernadett Szabo | Zdroj: Reuters

O složení ostatních dvojic bylo jasno už po skončení kvalifikace. Slovensko vedené českým trenérem Pavlem Hapalem se ve skupině B utká s Irskem a v případě postupu nastoupí venku proti lepšímu z dvojice Bosna a Hercegovina – Severní Irsko. Ve skupině D proti sobě nastoupí Gruzie s Běloruskem a Severní Makedonie s Kosovem.

Ani Ronaldo, ani daleká cesta do Ruska. České reprezentaci se rýsují soupeři na fotbalovém Euru

Číst článek

Ve skupině C se Norsko utká se Srbskem a Skotsko s Izraelem. Ve skupině A los určil Islandu za soupeře Rumunsko, druhou dvojici tvoří Bulharsko s Maďarskem.

Semifinále jsou na programu 26. března, finále pak 31. března. V obou případech se hraje na jeden zápas. O účastnících baráže rozhodlo jejich umístění v Lize národů.

Vítězové baráže si zajistí poslední čtyři volná místa na mistrovství Evropy, jehož základní skupiny budou rozlosovány už 30. listopadu.

Místo na turnaji, který na přelomu června a července bude premiérově hostit 12 zemí, si v kvalifikaci vybojovaly Česká republika, Anglie, Belgie, Dánsko, Finsko, Francie, Chorvatsko, Itálie, Německo, Nizozemsko, Polsko, Portugalsko, Rakousko, Rusko, Španělsko, Švédsko, Švýcarsko, Turecko, Ukrajina a Wales.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme