Italská série neporazitelnosti je u konce. Oslabení mistři Evropy podlehli v Lize národů Španělsku

Fotbalisté Španělska v úvodním semifinále Ligy národů v Miláně porazili úřadující mistry Evropy z Itálie 2:1 a o trofej si zahrají v neděli proti Belgii, nebo Francii. Jejich souboj se uskuteční ve čtvrtek v Turíně. Hosté částečně oplatili Azzurri vyřazení ze semifinále letošního Eura. Italové utrpěli první porážku po rekordních 37 zápasech a více než třech letech. Domácí hráli od 42. minuty bez vyloučeného kapitána Leonarda Bonucciho.

Tento článek je více než rok starý.

Milán Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Utkání Ligy národů Itálie - Španělsko

Utkání Ligy národů Itálie - Španělsko | Foto: MARCO BERTORELLO | Zdroj: Reuters

V základní sestavě Španělska nastoupil i barcelonský záložník Gavi, jenž se v 17 letech a 62 dnech stal historicky nejmladším reprezentantem své země. Dosavadní rekordman Zubieta v roce 1936 oblékl dres národního týmu ve věku 17 let a 284 dnů.

Tušil jsem, že by to mohlo vyjít, řekl reprezentační novic Kuchta. Nominaci bere i jako náplast po derby

Číst článek

Hráči La Roja na San Siru otevřeli skóre v 17. minutě. Oyarzabal nacentroval do pokutového území a Torres z voleje překonal Donnarummu. Italského brankáře o chvíli později po nejistém zákroku zachránila tyčka.

Španělský gólman Simón zase vytáhnul na brankovou konstrukci Bernardeschiho střelu. Domácí krátce před pauzou navíc přišli o klíčového stopera Bonucciho, jenž byl vyloučen po druhé žluté kartě. Hned v nastavení první půle využil přesilovku Torres svou druhou trefou, tentokrát hlavou, po další asistenci Oyarzabala.

Ten v 78. minutě mohl sám skórovat, ale vychytal ho Donnarumma. Za pět minut Italy vrátil do hry střídající Pellegrini, když zblízka snížil po Chiesově akci. Víc už ale oslabené mužstvo z Apeninského poloostrova nestihlo a doma prohrálo soutěžní utkání poprvé od roku 1999.

Final Four fotbalové Ligy národů v Itálii - semifinále:

Itálie - Španělsko 1:2 (0:2)
Branky: 83. Pellegrini - 17. a 45.+2 F. Torres. ČK: 42. Bonucci (Itálie).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme