Vypjaté podještědské derby skončilo remízou, Jablonec udržel před Libercem čtvrté místo

Fotbalisté Jablonce ve 2. kole skupiny o titul nadstavby první ligy doma zachránili remízu 1:1 s Libercem a udrželi před rivalem čtvrtou pozici v tabulce. Podještědské derby ve 24. minutě gólově otevřel Jan Kuchta, v 85. minutě vyrovnal kapitán Tomáš Hübschman. Jeho spoluhráč Martin Doležal po změně stran dvakrát trefil brankovou konstrukci.

Tento článek je více než rok starý.

Jablonec nad Nisou Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zleva Tomáš Hübschman z Jablonce a Alexandru Baluta z Liberce

Zleva Tomáš Hübschman z Jablonce a Alexandru Baluta z Liberce | Foto: Radek Petrášek / ČTK

Liberečtí na začátku června v Jablonci zvítězili 1:0 gólem Malinského, který byl i tentokrát od začátku vidět. Nejlepší týmový střelec ve 24. minutě centrem za obranu našel Kuchtu, ten si pokryl míč před obráncem Plechatým a zblízka překonal gólmana Hrubého. Pro třiadvacetiletého útočníka to byl šestý ligový zásah v sezoně.

‚Máme mečbol při vlastním podání.‘ Slavia může po šlágru slavit titul, Plzeň bere jen výhru

Číst článek

Hosté měli i ve zbytku úvodní půle víc ze hry. Hrubý odvrátil Kuchtův centr jenom ke Koscelníkovi, jehož oblouček přes hlavu skončil na horní síti. Jablonečtí soupeřova brankáře Nguyena téměř neohrozili, jen těsně před pauzou Kratochvíl z dálky vypálil nepřesně.

Do druhého dějství však domácí vstoupili mnohem lépe a dvě velké šance neproměnil Doležal. Nejlepší jablonecký střelec nejprve ve skluzu přestřelil a čekání na první jarní branku neukončil ani v 59. minutě, kdy po Holíkově přihrávce zamířil do tyče. Smolař zápasu Doležal pak v 77. minutě napálil břevno.

Krátce poté sudí Pechanec nařídil pro Jablonec penaltu po sporném souboji Hromady se střídajícím Pilíkem, ale po zásahu videorozhodčího hlavní arbitr původní verdikt změnil na přímý kop. Z něj Pilík těsně minul libereckou branku.

Aktivnější domácí se v 85. minutě už dočkali gólu. Pilík z další standardní situace nacentroval do pokutového území a kapitán Hübschman hlavou rozhodl o dělbě bodů v 54. podještědském derby. V osmiminutovém nastavení už se skóre nezměnilo, rozhodčí Pechanec v zápase udělil žlutou kartu dvanácti hráčům.

Slovan sérii bez ligového vítězství protáhl na pět duelů a dál ztrácí dva body na Jablonec. Ten bodoval po dvou porážkách za sebou, při kterých neskóroval.

2. kolo nadstavby první fotbalové ligy - skupina o titul:

FK Jablonec - Slovan Liberec 1:1 (0:1)
Branky: 85. Hübschman - 24. Kuchta. Rozhodčí: Pechanec - Hájek, Horák - Franěk (video). ŽK: Sýkora, Černák, Rada (trenér), Matoušek, Kratochvíl, Jeřábek - Kuchta, Karafiát, Koscelník, Mikula, Malinský, Baluta, Mara. ČK: 90. Čech (trenér brankářů Liberce). Diváci: omezený počet (limit 5000 osob na stadionu).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme