PSG otočilo ligový šlágr s Lille a vede ligu o deset bodů. Messi opět neskóroval a střídal v poločase

Fotbalisté Paris Saint-Germain v předehrávce 12. kola francouzské Ligue 1 doma porazili obhájce titulu z Lille a minimálně do soboty budou vést soutěž o deset bodů. Hvězdný Lionel Messi, který Pařížany v létě posílil, opět neskóroval a na svůj první ligový gól ve Francii tak stále čeká.

Paříž Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Obránce Paris Saint-Germain Marquinhos

Obránce Paris Saint-Germain Marquinhos | Foto: JB Autissier SPORT | Zdroj: Reuters

Pařížané měli svému soupeři co vracet. Fotbalisté Lille totiž ve vzájemném jarním zápase vyhrálo 1:0, což jim výrazně pomohlo k zisku titulu, stejný výsledek navíc slavili i v srpnovém Superpoháru. Přestože PSG chyběl útočník Kylian Mbappé, přesto domácí nastoupili s hvězdným ofenzivním tria Di María-Messi-Neymar.

Eriksena už fanoušci Interu nejspíš neuvidí, kvůli srdečnímu přístroji nesmí v Itálii hrát

Číst článek

Svěřenci trenéra Pochettina ale na hřišti nepředváděli to, co si fanoušci při letních příchodech hvězd představovali. Lille vyzkoušelo pozornost brankáře Ginaluigiho Donnarummy již ve druhé minutě, kdy útočník Burak Yilmaz neúspěšně zakončoval protiútok hostů. 

Zatímco Pařížané se před vápnem Lille spoléhali čistě na genialitu svého jihoamerického trojzubce, hosté působili týmověji, což vyústilo i v první branku. Skvěle zahranou akci zakončil zblízka útočník Jonathan David. 

Messi ani svůj pátý zápas v Ligue 1 neozdobil gólem, o poločase ho kouč Pochettino stáhl ze hřiště. Trable pro lídra soutěže ale neskončily ani po pauze, David se ve 47. minutě opět objevil ve velké šanci, brankář Donnarumma tentokrát ale zakročil. Italský gólman se zaskvěl i proti lobu Yilmaze.

Z finanční krize se zrodil mistr. Lille zažilo pohádkovou sezonu v době pandemie

Číst článek

Pařížané hru rozhýbali a vyrovnání v 74. minutě Di María se dostal do vápna a jemným obloučkem našel před bránou volného kapitána Marquinhose - 1:1. O deset minut později odmítl šanci otočit výsledek Icardi, když selhal tváří v tvář brankáři Ivu Grbičovi.

Ale pětadvacetiminutovka zvýšené aktivity domácím k zisku tří bodů stačila. Ángel Di María si totiž dvě minuty před koncem skvěle vyměnil míč s Neymarem a levačkou poslal fanoušky v Parku princů do euforie. PSG tak vede Ligue 1 o deset bodů, druhé Lens má ale zápas s Lyonem k dobru. 

Di Mária se v dresu PSG podílel už na 121 gólech v 179 zápasech

🔥 Angel Di Maria has played a direct hand in 121 goals (🤪) in 179 league matches for Paris Saint-Germain, ranking third of all players in Ligue 1 since his arrival in 2015/16 #PSGLOSC

22:47 – 29. 10. 2021

36 342

bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme