Liverpool si pojistil Kloppa, německý kouč podepsal kontrakt do roku 2024

Trenér Jürgen Klopp s předstihem prodloužil smlouvu s Liverpoolem. Dvaapadesátiletý německý kouč bude v klubu úřadujícího vítěze fotbalové Ligy mistrů vázán do roku 2024, dosavadní kontrakt mu měl vypršet v roce 2022.

Tento článek je více než rok starý.

Liverpool Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Liverpoolu Jürgen Klopp

Trenér Liverpoolu Jürgen Klopp | Foto: Mutsu Kawamori/AFLO | Zdroj: Reuters

Klopp převzal Liverpool v říjnu 2015 po sedmi úspěšných letech v Dortmundu. S anglickým celkem v premiérové sezoně prohrál finále anglického Ligového poháru i Evropské ligy, loni skončil druhý také v Lize mistrů.

Letos v červnu si ale charismatický trenér spravil chuť a dovedl „Reds“ k prvnímu triumfu v elitní soutěži po 14 letech. V srpnu jeho svěřenci uspěli také v Superpoháru UEFA.

Liverpool v minulém ročníku anglické ligy skončil stříbrný o pouhý bod za Manchesterem City. Aktuálně vede tabulku Premier League o osm bodů před Leicesterem a kráčí k prvnímu titulu od roku 1990.

„Tento klub je tak dobré místo, že jsem ani nemohl uvažovat o odchodu. Když vidím, jak se vyvíjíme a jak naše spolupráce funguje, tak cítím, že se můžeme nadále zlepšovat,“ uvedl pro klubový web Klopp.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme