Napadení hvězd Arsenalu. Özil a Kolasinać čelili ozbrojenému gangu na motorkách

Fotbalisté Arsenalu Mesut Özil a Sead Kolasinać se ve čtvrtek stali terčem útoku ozbrojeného gangu. Oběma hráčům se ale nakonec podařilo vyváznout bez zranění.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Německý záložník Mesut Özil

Německý záložník Mesut Özil | Foto: Lee Smith | Zdroj: Reuters

Gang na motorkách nejprve pronásledoval automobil záložníka Özila. Podle informací médií byli útočníci ozbrojeni noži. Když se gangsteři pokoušeli dostat do Özilova Mercedesu, z místa spolujezdce vylezl bosenský obránce Kolasinać a útočníkům se postavil.

„Přijali jsme hlášení, že se útočníci na motorkách pokusili okrást řidiče automobilu,“ cituje mluvčího městské policie BBC

Oběma hráčům se nakonec podařilo bez zranění utéct do nedaleké restaurace. Že jsou oba hráč v pořádku, potvrdil také londýnský Arsenal. „Jsme s hráči v kontaktu a oba jsou v pořádku,“ stálo v tiskovém prohlášení klubu.

Nejedná se o první případ, kdy došlo k útoku na fotbalisty. V roce 2012 ohrožovali útočníci pistolí italského stopera Leonarda Bonnuciho.

Bývalý paraguayský fotbalista Salvador Cabaňas dopadl o poznání hůře. Při potyčce v mexickém baru byl postřelen do hlavy. „Vyděláváš hodně peněz a bereš je do Paraguaye. Dnes je tvůj poslední den. Zemřeš,“ řekl podle BBC útočník Cabaňasovi těsně před výstřelem. 

Kulka mu uvízla v hlavě a její vyndání by bylo pro lékaře příliš komplikované. Kulku má proto Cabaňas stále v hlavě. I přesto se dokázal k fotbalu vrátit alespoň na amatérské úrovni.

krb Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme