Los čtvrtfinále MOL Cupu rozhodl o dalším pražském derby, Slavia bude mít výhodu domácího hřiště

301. derby pražských „S“ se odehraje 9. února, rozhodl o tom los čtvrtfinále českého poháru MOL Cup. Obhájce titulu Slavia bude mít proti Spartě výhodu domácího hřiště. V dalších třech čtvrtfinálových zápasech vyzve Olomouc na svém stadionu Slovácko, Hradec Králové doma přivítá Bohemians a Jablonec se utká s Mladou Boleslaví.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ivan Schranz

Ivan Schranz | Zdroj: Profimedia

Slavia se Spartou se v poháru naposledy utkaly v semifinále minulého ročníku a červenobílí vloni v květnu zvítězili na Letné jasně 3:0. Stejným výsledkem Slavia v MOL Cupu porazila odvěkého rivala také v semifinále v roce 2019 doma. Červenobílí v poháru se Spartou šestkrát za sebou neprohráli, jedinou porážku od rozdělení federace s ní utrpěli v MOL Cupu ve čtvrtfinále sezony 1995/96.

Celkově půjde už o 301. soutěžní derby. V posledním vzájemném duelu na začátku října zvítězila v lize Sparta doma 1:0 a Slavii porazila po 14 soutěžních zápasech. V tabulce nejvyšší soutěže ztrácejí Letenští po podzimu ze třetího místa na vedoucího rivala tři body. Mezi pražskými kluby je na druhé příčce loňský finalista poháru Plzeň, která už z tohoto ročníku MOL Cupu vypadla.

Přemožitel Západočechů Mladá Boleslav nastoupí ve čtvrtfinále v Jablonci, který se na podzim v lize trápil a aktuálně mu patří až 14. místo v tabulce. Oba soupeři se v poháru naposledy utkali v květnu 2016, kdy ve finále zvítězila Mladá Boleslav 2:0. Středočeši vyhráli i v listopadovém duelu v Jablonci (1:0).

Fotbalová Slavia hlásí první posily. Z Budějovic přichází Talovjerov, z Vlašimi Blecha

Číst článek

Čtvrtý tým ligové tabulky Slovácko se ve čtvrtfinále poháru představí v Olomouci, která je po podzimu desátá. Celek z Uherského Hradiště na konci října na Hané v nejvyšší soutěži zvítězil jasně 3:0 a se Sigmou pětkrát za sebou neprohrál.

Hradec Králové coby nováček první ligy po podzimu překvapivě figuruje na sedmém místě tabulky, zatímco Bohemians 1905 jsou až dvanáctí. Týmy se utkaly hned v úvodním kole sezony a rozešly se smírně 1:1. Hradec hraje domácí zápasy kvůli nevyhovujícímu stadionu v Mladé Boleslavi.

Úředním hracím dnem všech zápasů je středa 9. února. Čtvrtfinále se původně mělo hrát později, už na začátek února po prvním jarním ligovém kole se přesunulo kvůli úpravě termínové listiny nejvyšší soutěže. Finále MOL Cupu je na programu 4. května. Slavia vyhrála tři z posledních čtyř ročníků a coby úřadující ligový mistr obhajuje double.

bac, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme