Zkáza favoritů v Premier League: Manchester utrpěl šestigólový výprask, Liverpool dokonce o gól víc

Doslova neskutečné věci se děly ve 4. kole anglické Premier League. Fotbalisté Manchesteru United utrpěli na domácím hřišti ostudnou porážku 1:6 od Tottenhamu. Ještě o něco hůř dopadli úřadující mistři z Liverpoolu, kteří na půdě Aston Villy inkasovali ještě o gól víc a zápas prohráli 2:7.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Liverpoolu jakoby nechápali, co se to v zápase s Aston Villou vlastně dělo

Fotbalisté Liverpoolu jakoby nechápali, co se to v zápase s Aston Villou vlastně dělo | Zdroj: Reuters

Liverpool nastoupil bez zraněného brankáře Alissona, který může po srážce na tréninku chybět podle trenéra Jürgena Kloppa až tři týdny.

Dva dny po přestupu a Coufal pomohl k výhře 3:0 nad Leicesterem, v základu nechyběl ani Souček

Číst článek

Jeho náhradník Adrián se hned podepsal špatnou rozehrávkou pod úvodní Watkinsův gól, během večera si ale vybral i porci smůly, protože třikrát inkasoval po tečovaných střelách.

Watkins završil gólem na 4:1 hattrick ještě před pauzou a stal se prvním hráčem po deseti letech, komu se takový kousek proti „Reds“ v Premier League povedl.

Po změně stran se dvakrát trefil kapitán Grealish a gól přidala i čerstvá posila z Chelsea Ross Barkley. Za Liverpool, který inkasoval v lize sedm branek poprvé od roku 1963, dvakrát skóroval Muhammad Salah.

Mourinhova satisfakce

Manchester šel do vedení už ve druhé minutě po přesné penaltě Bruna Fernandese, od té doby už ale stříleli góly jen hosté.

Nejprve využil obrovských zmatků v obraně „Rudých ďáblů“ Tanguy Ndombélé a už v osmé minutě dokonal obrat po přihrávce Harryho Kanea Son Hung-min. Anglický kanonýr si připsal šestou asistenci v sezoně a vede ligovou statistiku.

United ke všemu hráli od 28. minuty bez Anthonyho Martiala, který byl vyloučen za oplácení Eriku Lamelovi. Vzápětí si navíc prohodili role Son Hung-min se zakončujícím Kanem a sám korejský útočník o chvíli později upravil na poločasový stav 4:1.

United poprvé od založení Premier League a po 1079 odehraných zápasech v soutěži inkasovali čtyři branky do poločasu. Na Old Trafford obdrželi „Rudí ďáblové“ čtyři góly v ligovém utkání naposledy v roce 1957 právě od Tottenhamu.

A tentokrát to nebylo ještě všechno. Po změně stran přidali další trefy Serge Aurier a z penalty Kane. Kouč José Mourinho poprvé dovedl Tottenham k vítězství nad Manchesterem United, který dřív trénoval.

Anglická fotbalová liga - 4. kolo:

Leicester - West Ham United 0:3 (14. Antonio, 34. Fornals, 83. Bowen)

Southampton - West Bromwich 2:0 (41. Djenepo, 69. Romeu)

Arsenal - Sheffield United 2:1 (61. Saka, 64. Pépé - 83. McGoldrick)

Wolverhampton - Fulham 1:0 (56. Neto)

Manchester United - Tottenham 1:6 (2. Fernandes z pen. - 7. a 37. Son Hung-min, 30. a 79. z pen. Kane, 4. Ndombélé, 51. Aurier)

Aston Villa - Liverpool 7:2 (4., 22. a 39. Watkins, 66. a 75. Grealish, 35. McGinn, 55. Barkley - 33. a 60. Salah).

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme