Trápení Manchesteru United pokračuje, Wolverhampton veze z Old Trafford výhru 1:0

Fotbalisté Manchesteru United prohráli domácí dohrávku 21. kola anglické ligy s Wolverhamptonem 0:1 a utržili pod trenérem Ralfem Rangnickem první porážku. O jedinou branku se postaral v 82. minutě Joao Moutinho. „Rudí ďáblové" prohráli v soutěži po šesti zápasech, nevyužili možnost dotáhnout se bodově na pátý West Ham a jsou sedmí. Jejich přemožitel má o tři body méně a je v neúplné tabulce Premier League hned za nimi.

Tento článek je více než rok starý.

Manchester Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči Wolverhamptonu slaví vítěznou branku

Hráči Wolverhamptonu slaví vítěznou branku | Foto: Phil Noble | Zdroj: Reuters

Do sestavy Manchesteru se vrátil po dvouleté odmlce v Premier League obránce Phil Jones. Devětadvacetiletý fotbalista zasáhl do duelu anglické ligy po 712 dnech a mimo těch, kteří opustili svůj klub, se stal nejdéle čekajícím hráčem na další start v historii soutěže. Wolverhampton nastoupil kvůli koronavirovým odkladům k prvnímu utkání od 19. prosince.

‚Zlatý chlapec‘ americké kopané přichází do Evropy, Pepi za rekordní částku přestoupil do Augsburgu

Číst článek

Wolves v první půli přestříleli domácí tým 15:4. Manchester ale podržel brankář David De Gea, jenž ve 12. minutě zasáhl proti střele Podenceho a následně vytáhl nad břevno i pokus Rubena Nevese.

Domácí se ve druhé zlepšili a po hodině hry byl blízko branky střídající Bruno Fernandes, který trefil břevno. V 68. minutě už dostal míč do sítě hlavičkující Ronaldo, jenže rozhodčí gól neuznali kvůli ofsajdu. Břevno orazítkoval na druhé straně z přímého kopu také Saiss. Z ochozů na Old Trafford se začal ozývat pískot a bučení, domácí potřetí v řadě předváděli matný výkon.

Rozhodnutí přišlo osm minut před koncem, kdy se opřel do odraženého míče Moutinho a zajistil první brankou v sezoně Wolves první vítězství na Old Trafford od roku 1980. Nic na tom nezměnil ani v nastaveném čase Fernandes, jehož pokus z přímého kopu bravurně zneškodnil brankář José Sá.

Svěřenci trenéra Bruna Lageho neinkasovali v lize potřetí za sebou a vyhnuli se čtvrté remíze 0:0 z posledních sedmi duelů. Přestože mají se skóre 14:14 druhý nejhorší útok v soutěži a prosadili se střelecky teprve podruhé z posledních sedmi utkání, disponují také druhou nejlepší obranou.

Výsledky 21. kola Premier League

Manchester United - Wolverhampton 0:1 (82. Moutinho).

bac, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme