Legendární Van Basten přestřelil. V televizním přenosu zdravil ‚Sieg Heil,‘ stanice ho potrestala

Bývalý nizozemský fotbalový kanonýr Marco van Basten nebude jedno kolo působit jako expert televize Fox Sports kvůli nevhodnému výroku z minulého víkendu. Mistr Evropy z roku 1988 řekl do vysílání žertem „Sieg Heil“, frázi nechvalně proslavenou nacisty v hitlerovském Německu.

Haag Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marco Van Basten

Marco Van Basten | Foto: Ludvig Thunman | Zdroj: Reuters

Van Basten, jenž v té době nebyl v záběru, si poznámku neodpustil po skončení rozhovoru svého kolegy na ploše s německým trenérem Heraclesu Almelo Frankem Wormuthem. Ještě během sobotního vysílání se trojnásobný vítěz Zlatého míče za „špatný vtip“ omluvil.

V úterý se od jeho výroku distancovala i Fox Sports, jež ho na příští víkend vyřadila z vysílání. Jeho odměnu věnuje stanice nizozemskému institutu pro studium války, holokaustu a genocidy.

Van Basten byl v 80. a 90. letech hvězdou Ajaxu Amsterodam, AC Milán a nizozemské reprezentace. Po skončení kariéry trénoval a působil i ve FIFA.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme