Žertíky, objetí a potlesk novinářů. Tiskovou konferenci končícího Bakoše narušil Pavel Horváth

Fotbalisté Plzně zakončili sezonu ligovou remízou 1:1 s Ostravou. I přes ztrátu bodů ale byla ve Štruncových sadech slavnostní nálada. Se svou bohatou kariérou se totiž loučil plzeňský útočník Marek Bakoš, který na Západě Čech působil s dvěma krátkými přestávkami celkem 10 let. Na pozápasovou tiskovou konferenci se s končící klubovou legendou přišel tak trochu netradičně rozloučit i jeden z jeho bývalých spoluhráčů.

Tento článek je více než rok starý.

Plzeň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Marek Bakoš (vlevo) a Pavel Horváth

Fotbalisté Marek Bakoš (vlevo) a Pavel Horváth | Foto: Miroslav Chaloupka / Šárka Ševčíková | Zdroj: Koláž iROZHLAS.cz / ČTK

„Dobrý večer, Pavel Horváth,“ představil se přítomným novinářům a především loučícímu se Marku Bakošovi jeho někdejší spoluhráč. Bývalý kapitán Viktorie se pak začal rovnou ptát ve stylu, v jakém si ho všichni nejvíce pamatují.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pavel Horváth přišel na tiskovou konferenci po utkání fotbalové ligy mezi Plzní a Ostravou bez akreditace, přesto se stal společně se zpovídaným fotbalistou Markem Bakošem jejím hlavním aktérem. Natáčel Václav Rokyta

„Marku, prosím vás, když jste přijel prvně do Plzně, bez zubů, bez kolena, s autem, které mělo najeto 450 tisíc, co jste si plánoval?“ dotazoval se podle Radiožurnálu třeba na Bakošovy začátky.

Seriózní tisková konference se tak změnila v uvolněné a vtipné vzpomínání Marka Bakoše a Pavla Horvátha na krušné Bakošovy začátky v Plzni a také na nejrůznější úspěchy, které spolu v dresu Viktorie společně zažili. Závěr tohoto vzpomínání ale oba aktéry dojal.

„Pavlíku, děkuji! Jako hráči, který si ze mě dělal největší srandu, se ti nakonec podařilo mi přihrát na pár gólů. A byl jsi z toho slavný ty!“ ukončil s upřímným potleskem od novinářů a v objetí někdejšího spoluhráče Pavla Horvátha svou bohatou fotbalovou kariéru plzeňský útočník Marek Bakoš.

Václav Rokyta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme