Matějovský zažívá na sklonku kariéry první vážné zranění, na trávníky se ale chce vrátit

Nemusíte hrát tenis, abyste se stali nehrajícím kapitánem. Mladoboleslavský fotbalista Marek Matějovský to ví líp, než by chtěl. Zkušený záložník si v zimě přetrhl achilovku, a tak teď boj svých spoluhráčů o účast v evropských pohárech jen sleduje.

Tento článek je více než rok starý.

Mladá Boleslav Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marek Matějovský

Marek Matějovský | Zdroj: Profimedia

Když se po mladoboleslavské tribuně pořádně porozhlédnete, bývalého reprezentanta s charakteristickou bradkou tam určitě najdete. A vedle něj pravděpodobně jeho nejbližší současné přátele – berle. „Na domácí zápasy se chodím dívat, ven ale nejezdím,“ vysvětlil zraněný záložník.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zraněný Marek Matějovský intenzivně pracuje na svém návratu na trávníky. Více v příspěvku Jana Suchana

Marek Matějovský by pochopitelně mnohem radši hrál, než se jen díval, ale kdy to bude možné, to odhadovat nechce.

„Na začátku jsme si řekli, že si nebudeme dávat žádné termíny. Uvidíme, jak to půjde, den po dni. Všechny kontroly jsou zatím v pořádku, odhodil jsem dlahu a pomalu budu nohu rozhýbávat,“ řekl Matějovský Radiožurnálu.

Mladoboleslavský kapitán zažívá první vážné zranění kariéry. V 38 letech. Ne každému by se v tomhle věku chtělo dřít na návratu a i Matějovského přepadly myšlenky na ukončení kariéry.

Odchod fotbalové legendy. Druhý nejlepší střelec reprezentace a ikona Baníku Baroš končí kariéru

Číst článek

„Člověk o tom přemýšlí. Teď už mám hlavu nastavenou i tak, že se může stát, že budu muset skončit,“ přiznal. Ale vysněná varianta je samozřejmě jiná.

„Chtěl bych se rozloučit na hřišti. Je to můj cíl, rád bych ještě zamával fanouškům z trávníku. Uvidíme, jestli se to podaří,“ dodal bývalý reprezentant.

A třeba by součástí rozlučkového turné Marka Matějovského mohly být i zápasy v Evropské lize. K tomu potřebuje pomoc svých zdravých spoluhráčů z Mladé Boleslavi, kteří by museli zdolat ještě dva české soupeře. Už v sobotu od 20.00 je čeká první překážka v podobě pražských Bohemians.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme