Marek Suchý musí na operaci s achilovkou, Basileji a reprezentaci bude chybět celý podzim

Fotbalový obránce Marek Suchý má natrženou Achillovu šlachu a podrobí se operaci. Třicetiletý stoper Basileje a české fotbalové reprezentace se do přípravy znovu zapojí zřejmě až v lednu příštího roku.

Tento článek je více než rok starý.

Basilej Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marek Suchý (vlevo) odehrál proti St. Étienne celý zápas

Marek Suchý (vlevo) bude Basileji chybět celý podzim | Zdroj: Reuters

„Jedná se o natržení šlachy, mohlo to dopadnout i hůře. K dispozici byla také konzervativnější léčba, nicméně tam by do budoucna stále existovalo riziko návratu problémů,“ citovala Marka Suchého jeho agentura Sport Invest.

'Týmovým duchem můžeme něco dokázat.' Fotbalisté věří v lepší budoucnost reprezentace

Číst článek

30letý obránce se po konzultacích ve Švýcarsku i s českými spoluhráči a odborníky rozhodl pro operaci, která ho vyřadí z fotbalu do konce roku. Do tréninku se chce znovu zapojit až v lednu 2019.

„Samozřejmě mě to hodně mrzí, na druhou stranu z toho nechci dělat tragédii. Zranění mě naštěstí v kariéře neprovázejí, vyjma svalových problémů a zlomeniny lícní kosti jsem ze zdravotních důvodů prakticky nechyběl. I to mi dodává sílu a optimismus,“ řekl.

Zranění stoper utrpěl při ligovém zápasu se Sionem, v Basileji byli prý původně překvapení, ale vedení klubu ještě v končícím přestupovém období může na výpadek stabilního článku základní sestavy zareagovat. Chybět ale bude také reprezentaci v Lize národů.

„Především na souboj se Slováky jsem se moc těšil. S trenérem Jarolímem už jsem mluvil a popřál jemu i týmu hodně štěstí už do zářijových zápasů. Pokud to půjde a návrat se vydaří dle plánu, vrátím se do národního týmu, jak nejrychleji to půjde,“ slíbil Marek Suchý.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme