Mbappé do Realu Madrid neodejde, elitní útočník prodloužil smlouvu s Paris Saint-Germain

Jeden z nejlepších fotbalových útočníků současnosti toto léto svou adresu měnit nebude. Ačkoliv měl Kylian Mbappé v Paříži smlouvu jen do konce letošní sezony a o jeho angažování stál Real Madrid, třiadvacetiletý kanonýr se dohodl na prodloužení kontraktu u francouzského mistra o další tři roky.

Paříž (Aktualizováno: 22:28 21. 5. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Francouzský fotbalista Kylian Mbappé

Francouzský fotbalista Kylian Mbappé | Foto: GONZALO FUENTES | Zdroj: Reuters

O verbální dohodě o prodloužení spolupráce s PSG informoval The Athletic. Renomovaný sportovní novinář Fabrizio Romano pak potvrdil, že třiadvacetiletý útočník s jistotou nikam v létě neodejde a zůstane v PSG. Podpis smlouvy následně potvrdil předseda pařížského klubu Nási Chelajfí.

Real Madrid má o francouzského internacionála dlouhodobý zájem, do Paříže loni v létě za Mbappého poslal dvě vysoké nabídky a sám hráč měl zájem. Kluby se ale nedohodly, ačkoliv měl útočník pouhý rok do konce smlouvy. To znamenalo, že nyní by od 1. července mohl být k mání zadarmo, ani tentokrát ale španělský velkoklub nepochodil.

V posledních týdnech se pařížský klub opřel do vyjednávání a elitnímu střelci slíbil kromě vysoké mzdy i to, že bude v příštích letech hlavní tváří klubové značky. Na to měl Mbappé kývnout a přijmout smlouvu na tři roky, ačkoliv novopečený francouzský mistr nejdříve nabízel pětiletý kontrakt.

Nový lukrativní kontakt pro mladou hvězdu vyvolal ve Španělsku negativní reakce. Prezident tamní ligy Javier Tebas dokonce oznámil, že kvůli dohodě podá stížnost UEFA a Evropské unii. Finanční podmínky smlouvy jsou podle něj skandální.

„To, že klub, který v minulé sezoně ohlásil ztrátu ve výši 220 milionů eur a v minulých sezonách dohromady více než 700 milionů eur, s platy hráčů ve výši 650 milionů eur, může uzavřít takovou dohodu je urážkou fotbalu,“ uvedl Tebas.

Mbappé je ve třiadvaceti letech považován za jednoho z nejlepších hráčů na světě a budoucího vítěze ankety Zlatý míč. V PSG nastřílel od roku 2017 ve 216 zápasech 168 branek a s klubem pětkrát vyhrál francouzskou ligu. Kolo před koncem letošního ročníku je s 25 góly nejlepším střelcem soutěže.

S francouzskou reprezentací se stal v roce 2018 na šampionátu v Rusku mistrem světa a v loňském roce s ní ovládl Ligu národů.

bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme