Messi dal 643. gól v dresu Barcelony a vyrovnal Pelého rekord

Argentinský fotbalista Lionel Messi dal 643. gól v dresu Barcelony a vyrovnal rekord brazilské legendy Pelého v počtu branek za jeden klub. Pelé nastřádal stejný počet gólů v letech 1956 až 1974 během působení v Santosu. Messiho rekordní branka k výhře nepomohla, Barcelona jen remizovala s Valencií 2:2.

Tento článek je více než rok starý.

Barcelona Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lionel Messi.

Lionel Messi. | Foto: Albert Gea | Zdroj: Reuters

Třiatřicetiletý argentinský kanonýr skóroval ve čtvrté minutě nastavení netypicky hlavou poté, co neproměnil penaltu. Jeho pokutový kop nařízený za faul na Antoinea Griezmanna gólman Jaume Doménech vyrazil, po centru Jordiho Alby se míč dostal opět k Messimu, který ho u tyče zblízka poslal do sítě.

Messi, Ronaldo, Lewandowski. Ocenění pro nejlepšího fotbalistu světa získá jeden z hvězdné trojice

Číst článek

Messi se vyrovnal Pelému ve své sedmnácté sezoně v Barceloně, které je věrný celou dosavadní kariéru, i když v létě málem odešel. Slavný brazilský hráč strávil v Santosu 19 sezon.

Argentinec potřeboval na 643 gólů za klub 748 zápasů, Pelé o devět více. „Ta čísla jsou ohromná. Tak produktivního hráče už v klubu mít nebudeme. Co tady dokázal, je působivé,“ řekl tento týden k Messiho statistice trenér Ronald Koeman.

V celkovém počtu soutěžních branek Messi ještě zaostává, a to nejen za Pelém. Brazilec jich má na kontě 767 a je v historickém pořadí třetí za Josefem Bicanem (805) a svým krajanem Romáriem (772), barcelonský kanonýr jich má 714. Před Messim jsou ještě Ferenc Puskás (746), Gerd Müller (735) a Argentincův velký rival Cristiano Ronaldo (754).

Španělská fotbalová liga - 14. kolo:
Atlético Madrid - Elche 3:1 (41. a 59. Suárez, 80. Costa z pen. - 64. Boye), FC Barcelona - Valencie 2:2 (45.+4 Messi, 52. Araújo - 29. Diakhaby, 69. Gómez), Levante - San Sebastian 2:1 (28. Roger, 87. De Frutos - 22. Isak), Pamplona - Villarreal 1:3 (70. R. Torres z pen. - 7. a 86. Moreno, 29. Niňo).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme