Smrt kvůli červené kartě. Mexický rozhodčí zemřel po napadení hráčem

V Mexickém státě Veracruz se odehrála fotbalová tragédie. Příležitostný rozhodčí zemřel na následky zranění poté, co ho napadl vyloučený hráč. Násilí v nižších mexických soutěžích není výjimečné, za poslední dva roky jde o druhý podobný případ. Vyskytují se i přestřelky mezi fanoušky.

Tento článek je více než rok starý.

Xalapa/Mexiko Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Červená karta, ilustrační foto

Červená karta, ilustrační foto | Foto: Matthew Childs | Zdroj: Reuters

„José Valdemar Hernández Capetillo, amatérský rozhodčí, zemřel 30. prosince ráno na následky poranění mozku,“ napsal ve vyjádření předseda asociace mexických profesionálních rozhodčích Valentin Ramirez.

Dostal červenou kartu, zabil rozhodčího. V Mexiku pátrají po amatérském fotbalistovi

Číst článek

Osudný okamžik se stal už během vánočních svátků. Hráč týmu Guadalajara Milton se rozzuřil kvůli červené kartě a rozhodčího napadl. Sudího v komatu odvezli do nemocnice v hlavním městě státu Veracruz Xalapa, kde po týdnu zemřel.

Agresivní hráč je podle mexických médií ve vazbě. „Podnikáme opatření, aby se nic podobného už nestalo. Takové věci musíme vymýtit z fotbalu, ti lidé přináší na hřiště spravedlnost,“ rozhořčil se šéf rozhodčích.

Násilí na mexických stadionech není neobvyklé. Před měsícem museli policisté řešit přestřelku, která skončila smrtí jednoho z fanoušků.

V listopadu 2016 ve státě Hidalgo zase udeřil vyloučený hráč rozhodčího Víctora Treja do obličeje tak prudce, že na místě zemřel.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme