‚Těším se, čeká nás hodně práce.‘ Novým koučem fotbalistů Karviné se stal Jarábek

Nástupcem Františka Straky u fotbalistů Karviné se stal slovenský trenér Juraj Jarábek. Sedmapadesátiletý kouč vedl naposledy Zlaté Moravce, ve slovenské lize působil i v Trnavě. Největší úspěch zažil v Dinamu Tbilisi, se kterým v roce 2016 vyhrál gruzínskou ligu i pohár.

Karviná Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalový kouč Juraj Jarábek na fotografii z roku 2014, kdy trénoval Spartak Trnava

Fotbalový kouč Juraj Jarábek na fotografii z roku 2014, kdy trénoval Spartak Trnava | Foto: Graham Stuart | Zdroj: Reuters

„Od angažování trenéra Jarábka si slibujeme zlepšený herní projev a především body do tabulky, kterých nemáme moc,“ uvedl člen představenstva MFK Karviná Petr Hort na klubovém webu.

Fotbalisté Karviné jsou bez trenéra. Vedení klubu kvůli špatným výsledkům odvolalo Františka Straku

Číst článek

Karviná je v prvoligové tabulce předposlední. Pětkrát za sebou prohrála, nedala gól a 13 branek při tom inkasovala. Proto skončil v pondělí u mužstva po osmi měsících trenér Straka.

Slezané, kteří se v minulé sezoně zachránili až v baráži proti druholigové Jihlavě, v 16 kolech aktuálního ročníku získali 11 bodů za dvě výhry a pět remíz. V tabulce mají náskok jednoho bodu na poslední Opavu.

Jarábek ve čtvrtek odpoledne krátce po podpisu smlouvy vedl v Karviné první trénink. „Některé chlapce z týmu znám. Slováky znám velmi dobře ještě ze slovenské ligy, Libora Hrdličku jsem vedl v Dinamu Tbilisi. Samozřejmě sleduju českou ligu, takže mám obraz, jací jsou tady fotbalisti,“ konstatoval slovenský kouč.

V novém angažmá ho čeká mimořádně těžký začátek. Karviná po reprezentační pauze příští neděli hostí druhou Plzeň a v dalším kole se přestaví na stadionu úřadujících mistrů a lídrů tabulky Slavie.

„Já osobně se těším, protože jsou to top týmy české ligy. Těším se ale i z toho pohledu, že nás čeká hodně práce. Kádr je solidní. Věřím, že to byla náhoda a potřebuje jenom nový impulz a nakopnutí, abychom dosahovali lepších výsledků a dokázali se odrazit trošku výš v tabulce,“ řekl Jarábek.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme