Reprezentační útočník Krmenčík si vyzkouší první zahraniční angažmá. Z Plzně přestoupil do Brugg

Česká fotbalová liga přišla za krátkou dobu už o třetího výrazného hráče. Po Nikolaji Komličenkovi a Tomáši Součkovi přestoupil do zahraničí i reprezentační útočník Michael Krmenčík, který z Plzně odešel do Brugg.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michael Krmenčík v souboji o míč s hráči Kosova

Michael Krmenčík (vlevo) v reprezentačním dresu | Foto: David W. Černý | Zdroj: Reuters

Plzeň potvrdila přestup krátce před čtvrteční půlnocí na svém webu. Detaily transferu, včetně přestupové částky, kluby nezveřejnily.

Italský Janov se snaží získat reprezentanta Krmenčíka, Plzeň konkrétní nabídku odmítla

Číst článek

„Měli jsme dohodu, že v případě lákavé nabídky pro obě strany mu nebudeme bránit v odchodu, což jsme nyní dodrželi,“ uvedl na klubovém webu generální manažer Viktorie Plzeň Adolf Šádek.

Bruggy se o Krmenčíka zajímaly už před rokem a důrazného útočníka v minulosti chtěly získat taky italský FC Janov nebo francouzské Bordeaux, k finální dohodě s Viktorií ale došlo až teď, a to i proto, že po vážném zranění kolena z října 2018 byl Krmenčík půl roku bez fotbalu.

„Michael Krmenčík přestupuje do Brugg. Za celý klub bych mu chtěl poděkovat za jeho služby, patřil mezi naše nejdůležitější hráče a měl výrazný podíl na úspěších, kterých jsme v poslední době dosáhli,“ vyzdvihl Šádek zásluhy šestadvacetiletého útočníka.

Bývalý hráč Ostravy nebo Dukly přichází do vedoucího týmu belgické ligy. V klubu se mimo jiné potká se dvěma bývalými hráči Slavie Simonem Delim a Eduardem Sobolem.

Přestup Michaela Krmenčíka do @Club Brugge KV byl právě teď uzavřen. My mu za vše děkujeme a přejeme hodně štěstí v novém angažmá.
Ať se daří, Krmi! 🍀

ČLÁNEK ➡️ fcviktoria.cz/clanek.asp?id=…

#fcvp

23:27 – 30. 01. 2020

5 74

Jakub Kanta, and Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme