‚Léčení v řádech týdnů.‘ Zraněný Krmenčík tak přijde o zápasy reprezentace proti Kosovu a Černé Hoře

Fotbalistům Plzně budou několik týdnů chybět ofenzivní hráči Michael Krmenčík a Joel Kayamba, kteří kvůli svalovým zraněním nedohráli nedělní zápas sedmého kola první ligy s Opavou (4:0). Reprezentant Krmenčík zmešká i zářijová utkání s Kosovem a Černou Horou v kvalifikaci mistrovství Evropy.

Tento článek je více než rok starý.

Plzeň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michael Krmenčík sestřelil Mladou Boleslav hattrickem

Michael Krmenčík | Foto: Slavomír Kubeš | Zdroj: ČTK

Krajní záložník Kayamba si poranil lýtko a už v šesté minutě musel být ze hřiště odvezen. Útočník Krmenčík odstoupil po půlhodině hry kvůli nataženému zadnímu stehennímu svalu. „Doba léčby při těchto zraněních bývá obvykle v řádech týdnů, nicméně se nedá přesně odhadnout,“ oznámil západočeský klub na twitteru.

Oba hráči v této sezoně zasáhli do všech 11 soutěžních zápasů Viktorie. Šestadvacetiletý Krmenčík, který po operaci kolena vynechal celou jarní část minulého ročníku, vstřelil čtyři branky, o rok starší Konžan Kayamba zaznamenal gól a asistenci.

„Možná nemáme takové hvězdy jako v minulosti, které Plzeň nějak táhly, ale máme vyrovnané mužstvo, a jestliže se někdo zraní, tak další hráči jsou schopni jej nahradit. Je pro nás samozřejmě špatně, že se Kayamba a Krmenčík zranili, ale všichni, kdo nastoupili, podali velice dobrý výkon,“ řekl plzeňský trenér Pavel Vrba na tiskové konferenci po duelu s Opavou.

Joel Kayamba i Michael Krmenčík si ze včerejšího zápasu s Opavou odnesli svalová zranění. Doba léčby při těchto zraněních bývá obvykle v řádech týdnů, nicméně se nedá přesně odhadnout.
Přejeme brzký návrat na trávník, kluci! 🙏

#fcvp

11:25 – 26. 08. 2019

2 37

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme