Prvoligové kluby můžou nově zřídit místa k stání. Zájem mají ale jen pražští Bohemians

Prvoligové fotbalové kluby dostaly před letošní sezonou po čase možnost zavést místa k stání. Tuto novinku v licenčním řádu ale zatím využili jen pražští Bohemians. Ostatní kluby ne, a to především z důvodu možné účasti v evropských pohárech. Tam totiž stání během zápasu povoleno není.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost Josefa Jindřiška z Bohemians

Radost Josefa Jindřiška z Bohemians | Foto: Ondřej Deml | Zdroj: ČTK

„Měli jsme brigádu fanoušků a už jsme odstranili tři čtvrtiny sedaček. Jednu čtvrtinu necháme, protože do kotle rádi chodí starší fanoušci, kteří nevydrží stát celý zápas,“ řekl Radiožurnálu mluvčí Bohemians Petr Tomášek a sám přitom stojí v tzv. kotli za bránou, kde zbyl už jen menší ostrůvek zelených sedaček.

„Tady v Ďolíčku je mít kotel na stání taková tradice. Stejně sem lidé chodili stát. Teď to bude bezpečnější a zvýší se kapacita stadionu. Měli jsme 5000 a teď bude 6300,“ dodává Tomášek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Prvoligové kluby můžou nově zřídit místa k stání. Zájem mají ale jen Bohemians

A navíc několik dalších desítek míst v sektoru hostů. Na ostatních prvoligových stadionech ale mohou fanoušci dál postávat jen s okraji sedaček šimrajících lýtka.

Daniel Hajný z Ligové fotbalové asociace si slabší zájem vysvětluje i jinými pravidly pro pořádní pohárových zápasů: „V evropských pohárech toto povolené není. Pokud by Bohemians chtěli pomýšlet na evropské poháry, tak by musela nainstalovat takový mobilní systém.“

Mobilní, tedy sklopný. O sektoru pro stání uvažoval i Liberec, stadion ale patří městu a klub nedostal souhlas. Úpravami na tribuně pro vlajkonoše se zabývala také Sparta.

„Navyšování kapacity pro nás není zásadní problém. My máme v sezoně vyprodaná utkání proti Slavii, Plzni a také na zápasy evropských pohárů. Znovu bychom se k této myšlence vrátili v případě, že by na stadionu došlo k větším stavebním úpravám,“ zdůvodňuje tiskový mluvčí Sparty Ondřej Kasík.

A tak příští sezonu budou tisknout vstupenky na stání jen na Bohemians. Liga začne za týden v pátek.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme