Čeští fotbalisté se do Budapešti dostanou později, než čekali. Kvůli technickým potížím odletí k večeru

Kvůli technickým problémům letadla čeští fotbalisté v sobotu dopoledne neodcestovali do Budapešti k nedělnímu osmifinále mistrovství Evropy s Nizozemskem. Reprezentanti museli pozměnit program a tradiční předzápasový trénink neabsolvují v dějišti utkání, ale v poledne na Strahově. Do maďarské metropole vyrazí tým až vpodvečer. Novináře o tom informoval tiskový mluvčí reprezentace Petr Šedivý.

Tento článek je více než rok starý.

Praha/Budapešť (Aktualizováno: 13:08 26. 6. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kapitán českého fotbalového národního týmu Vladimír Darida

Kapitán českého fotbalového národního týmu Vladimír Darida | Foto: Maurizio Borsari/AFLO | Zdroj: Reuters

Záložník Alex Král na twitteru ukázal, že za odložení cesty mohla omylem nafouknutá skluzavka u dveří letadla. „Zažil jsem zpoždění letu, přesunutí také, dokonce i zrušení kvůli koronaviru. Ale neodletět kvůli omylem nafouknuté skluzavce, to je poprvé,“ napsal.

Kadeřábek má na Nizozemce příjemné vzpomínky. V neděli je připravený zaskočit za vykartovaného Bořila

Číst článek

Český celek měl do Budapešti odletět v 10.30 hodin a odpoledne si pak v Puskás aréně, kde se bude utkání hrát, zatrénovat. Nakonec ale svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého absolvují závěrečnou přípravu na zápas ještě v Praze, kde mají během Eura základnu.

Reprezentace si během turnaje najala letadlo od soukromé zahraniční charterové společnosti. Hráči si zatím stroj pochvalovali s tím, že na palubě mají zvýšený komfort a cítí se tam dobře.

Mužstvo během Eura k zápasům létá z Prahy, kde má základnu. Původně mělo mít kemp v Edinburghu, ale kvůli hrozbě karantény pro celý tým i v případě pouze jednoho pozitivního testu na koronavirus ho vedení na poslední chvíli zrušilo. První dva duely ve skupině odehrál český celek v Glasgow, v úterý proti Anglii nastoupil v Londýně.

Do Budapešti už podle reprezentačního fanklubu v pět hodin ráno vyrazili vlakem první čeští fanoušci. Puskás aréna může být jako jediná ze všech 11 hostitelských stadionů Eura zcela zaplněna a národní tým na rozdíl od předchozích zápasů ve skupině poženou vpřed tisíce příznivců.

Utkání má v neděli výkop v 18 hodin.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme