Vstupenka a PCR test nebo potvrzení o očkování. Češi mířící do Budapešti musí dbát na několik věcí

Už v neděli od 18 hodin nastoupí čeští fotbalisté v Budapešti v osmifinále mistrovství Evropy proti Nizozemsku a do Maďarska kromě nich vyrážejí i tisíce českých fanoušků. Díky mírným protiepidemickým opatřením v Maďarsku totiž do Puskás arény může až 67 tisíc diváků. Co všechno musí čeští fanoušci před cestou absolvovat a na co si mají dát pozor?

Tento článek je více než rok starý.

Praha/Budapešť Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští fanoušci během zápasu Česko vs Kosovo v Prištině.

Čeští fanoušci během zápasu Česko vs Kosovo v Prištině. | Foto: Florion Goga | Zdroj: Reuters

V první řadě je potřeba, aby fanoušci měli platnou vstupenku. Šťastlivci, kteří si lístek zakoupili, by ho už v tuhle chvíli měli mít k dispozici ve speciální mobilní aplikaci od UEFA.

Čeští fotbalisté se do Budapešti dostanou později, než čekali. Kvůli technickým potížím odletí k večeru

Číst článek

Kromě vstupenky je ale potřeba ke vstupu na stadion také speciální náramek, který si fanoušci vyzvednou – klidně už ode soboty a nebo v neděli před utkáním – na několika místech v blízkosti stadionu.

K tomu, aby fanoušci náramek obdrželi, je vedle vstupenky potřebný buď certifikát o absolvovaném PCR testu s negativním výsledkem, který není starší než 72 hodin, nebo potvrzení o ukončeném očkování proti nemoci covid-19. Oba dokumenty je potřeba mít buď v angličtině nebo maďarštině.

Fanklub české fotbalové reprezentace doporučuje mít dokumenty pro jistotu vytištěné a u očkování pak mít alespoň 14 dní od druhé dávky.

K vyzvednutí náramku, a tedy ke vstupu na stadion, ale nestačí jen certifikát o prodělané nemoci. I fanoušci, kteří covid-19 v posledním půlroce prodělali, musí mít PCR test nebo ukončené očkování.

Cestou zpátky ze zápasu pak české příznivce žádná opatření oficiálně nečekají. Maďarsko je od pondělí na seznamu tzv. „zelených zemí“, pro které ministerstvo zdravotnictví nevyžaduje speciální podmínky při návratu. Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch za hnutí ANO nicméně fanoušky vyzval, aby byli obezřetní a při návratu raději absolvovali testy na covid-19.

Václav Rokyta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme