Je to jako sen, můj nejlepší zápas v životě, raduje se Holeš po ‚famózním‘ výkonu proti Nizozemsku

Není to tak dávno, co ve Slavii paběrkoval, zápasy trávil především na lavičce a starty v zápasech sbíral po minutách. Teď je ale všechno jinak, fotbalista Tomáš Holeš patří ke klíčovým hráčům národního týmu, kterému na Euru pomohl gólem k výhře nad Nizozemskem a postupu do čtvrtfinále turnaje.

Tento článek je více než rok starý.

Budapešť Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Holeš slaví gól do sítě Nizozemska

Tomáš Holeš slaví gól do sítě Nizozemska | Foto: Bernadet Szabo | Zdroj: ČTK / AP

O takovém kariérním skoku se Tomáši Holešovi nejspíš ani nezdálo. Zatímco před rokem a půl ve Slavii kryl záda obránci Coufalovi, dnes patří mezi nejlepší české záložníky.

Přehrát

00:00 / 00:00

„Je to jako sen,“ vyprávěl po utkání s Nizozemskem český fotbalista Tomáš Holeš. Více v příspěvku Lukáše Michalíka

Trenér Pražanů Trpišovský přesunul Holeše do středu pole a ten z nové pozice začal střílet důležité góly. V lize zařídil výhru nad Spartou, v Evropské lize se trefil proti Arsenalu a naposledy v Budapešti skóroval v osmifinále Eura.

„Samozřejmě je to neskutečné. Je to jako sen. Pro mě je to určitě nejlepší zápas v životě, už jenom pro to, že je to Euro, český nároďák a k tomu ta spousta lidí, která nás přijela podpořit. Byl to skvělý zápas a hrozně jsem si ho užil,“ přiznal Radiožurnálu Tomáš Holeš, který k úspěšné hlavičce v utkání s Nizozemskem přidal ještě gólovou asistenci.

V 80. minutě se na útočné polovině prohnal kolem dvojice soupeřů a zpětnou přihrávkou vyzval ke skórování Patrika Schicka.

„Stal se mužem zápasu po právu. Nejen, že zastavoval útoky soupeře, ale také dal gól. A i když signalizoval na lavičku, že už má křeče, tak ještě podnikl ten dlouhý sprint, dostal se do pokutového území, přihrál Páťovi (Schickovi) na gól a pak šel po zásluze střídat. Famózní výkon,“ chválil Tomáše Holeše reprezentační kouč Jaroslav Šilhavý.

Další velký zápas čeká záložníka Slavie v sobotu 3. července, kdy si čeští fotbalisté zahrají v ázerbajdžánském Baku s Dánskem o postup do semifinále mistrovství Evropy.

Lukáš Michalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme