Penaltové drama ve čtvrtfinále Eura. Švýcaři vydrželi tři čtvrtě hodiny o deseti, Španělé zvládli loterii

Fotbalisté Španělska porazili Švýcarsko 3:1 v penaltovém rozstřelu a jsou prvními semifinalisty mistrovství Evropy. Po 90 minutách i prodloužení se v Petrohradu hrálo 1:1.

Tento článek je více než rok starý.

Petrohrad (Rusko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost španělských fotbalistů po úspěšném penaltovém rozstřelu

Radost španělských fotbalistů po úspěšném penaltovém rozstřelu | Foto: Kirill Kudryavtsev | Zdroj: Reuters

Svěřenci trenéra Luise Enriqueho se dostali do vedení v osmé minutě zásluhou vlastní trefy Denise Zakariy. O hodinu později vyrovnal Xherdan Shaqiri. Od 77. minuty hráli Švýcaři bez vylučeného Rema Freulera. Také druhý zápas obou týmů ve vyřazovací fázi dospěl do prodloužení. Španělé v něm měli převahu, ale ani přes velký tlak nerozhodli.

V penaltovém rozstřelu uspěli za „La Roja“ Olmo, Moreno, Oyarzabal a za Švýcary pouze Gavranovic. Neproměnili Španěl Busquets a Rodri a na druhé straně Schär, Akanji a Vargas.

Tým z Pyrenejského poloostrova si o finále zahraje v Londýně 6. července s lepším z dvojice Belgie - Itálie. Tento zápas je na programu od 21 hodin.

Mistrovství Evropy ve fotbale - čtvrtfinále (Petrohrad):
Švýcarsko - Španělsko 1:1 (1:1, 0:1) po prodloužení, na penalty 1:3

Branky: 68. Shaqiri - 8. vlastní Zakaria. Penaltu proměnili: Olmo, Moreno, Oyarzabal - Gavranovic. Penaltu neproměnili: Busquets, Rodri - Schär, Akanji, Vargas. Rozhodčí: Oliver - Burt, Bennett - Kavanagh (video, všichni Angl.). ŽK: Widmer, Gavranovic - Laporte. ČK: 77. Freuler (Švýcarsko). Diváci: omezený počet.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme