Lvíčata čeká odveta baráže o Euro. ‚V prvním zápase jsme byli lepší, ale pasivní,‘ říká Suchopárek

V úterý v 18 hodin začne na stadionu, kde hraje své ligové zápasy českobudějovické Dynamo, důležité utkání, které může českou fotbalovou reprezentaci do 21 let posunout na mistrovství Evropy. Český tým si z Islandu přivezl vítězství 2:1 a získal tak v baráži dílčí výhodu.

Tento článek je více než rok starý.

České Budějovice Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér reprezentace do 21 let Jan Suchopárek

Trenér reprezentace do 21 let Jan Suchopárek | Foto: Paul Greenwood / Shutterstock Editorial | Zdroj: Profimedia

Jelikož už neplatí pravidlo, které zvýhodňovalo vstřelený gól na soupeřově hřišti, je stav dvojzápasu mezi Českou republikou a Islandem prakticky 1:0. Filip Kaloč, který se na islandskou umělou trávu dostal až v 81. minutě, nerad slyší od fanoušků, že už je tým po výhře na Islandu blízko postupu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si Filipa Kaloče a trenéra Jana Suchopárka před rozhodujícím zápasem o postup na Euro

„Jsme teprve v půlce, takže to tak nebereme. Připravujeme se stejně jako na první zápas a taky k tomu chceme stejně přistoupit,“ prozradil pro Radiožurnál.

V utkání se s největší pravděpodobností objeví šikovná vycházející hvězda Islandu Hlynson. Nejen proto předpokládá Kaloč, že zápas na Střeleckém ostrově bude mít jiné tempo i jiný obraz než první utkání.

„Chyběli jim dva hráči, kteří byli vykartovaní, takže to trochu jiné být může. Ale myslím, že to opět bude hlavně o nás. Půjde o to, jak k zápasu přistoupíme.“

Fotbalová jednadvacítka vykročila za postupem na Euro, v prvním utkání baráže porazila Island 2:1

Číst článek

Island dostal v úvodním barážovém utkání poprvé za celou kvalifikaci víc než jeden gól. Filip Kaloč přidal ještě jednu premiéru. „Na Islandu to bylo první zápas, ve kterém jsme prohrávali a otočili jsme ho. To se nám v kvalifikaci ještě nepovedlo. Jsme rádi, že to přišlo zrovna teď.“

Český tým v Budějovicích zvítězil ve čtyřech z pěti zápasů. Trenér Jan Suchopárek by si přál, aby jeho tým nemusel tentokrát skóre otáčet. Ví, co jeho hráči v první duelu nedělali dobře.

„Hráli jsme moc pasivně. Až na posledních 10 minut jsme byli lepším týmem, ale potom přišla z naší strany ustrašenost. Měli jsme štěstí, že soupeř nevyrovnal. To nesmíme v tomhle utkání připustit,“ uvedl trenér Jan Suchopárek.

Důležité utkání začíná v 18 hodin. Reportážní vstupy nabídne Radiožurnál a Radiožurnál Sport.

Kamil Jáša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme