Dánové jsou prvními čtvrtfinalisty Eura, bezzubému Walesu nastříleli čtyři góly

Prvním týmem, který si na fotbalovém Euru zajistil postup do čtvrtfinále, je Dánsko. Seveřané zvládli v Amsterdamu osmifinále proti Walesu, který porazili 4:0, hlavně díky dvěma trefám Kaspera Dolberga. Ve čtvrtfinále je čeká vítěz souboje Česka proti Nizozemsku.

Tento článek je více než rok starý.

Amsterdam Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kasper Dolberg slaví gól proti Walesu.

Kasper Dolberg slaví gól proti Walesu. | Foto: Koen van Weel | Zdroj: ČTK / AP

Hráči Walesu bojovali na amsterdamském stadionu nejen proti Dánům, ale také proti velké přesile dánských fanoušků, kterých byla na tribunách drtivá převaha. V samém úvodu utkání si s tím ale Velšané dokázali poradit a byli nebezpečnějším týmem.

Vstupenka a PCR test nebo potvrzení o očkování. Češi mířící do Budapešti musí dbát na několik věcí

Číst článek

Jedinou pořádnou velšskou šancí ale byl pokus Garetha Balea, který si za vápnem navedl míč na střed a jen těsně minul dánskou bránu.

Dánové se sice do tempa dostali o něco později, stálo to ale za to. Po necelé půlhodině hry si totiž útočník Kasper Dolberg počínal podobně jako před ním Bale, mířil ale o poznání lépe a přesnou ranou pravačkou přesně k tyči poslal svůj tým do vedení.

Seveřané byli aktivní i po vstřeleném gólu a těsně před přestávkou se mohli prosadit podruhé. Maehle ale ve velké šanci po Larsenově centru jen nechal vyniknout brankáře Warda.

Co nevyšlo před pauzou, vyšlo hned po ní. Ze druhého poločasu neuběhly ani tři minuty, když se Dolberg v pokutovém území Walesu dostal ke špatnému odkopu jednoho z bránících hráčů a tvrdou ranou z bezprostřední blízkosti zvýšil na 2:0.

Walesu se vůbec nedařilo zatlačit dánskou obranu a vytvořit si nějakou kloudnou šanci. Dánové celkem v poklidu bránili a navíc vyráželi do nebezpečných brejků. V 86. minutě ještě zvýšení na 3:0 odmítli Braithwaite a Andersen, kteří v obrovské šanci selhali, vzápětí se to ale povedlo.

Maehle si zpracoval přetažený centr, zasekávačkou se zbavil bránícího hráče a přesnou střelou na bližší tyč zvýšil na rozdíl tří branek. Hned vzápětí navíc frustrovaný Harry Wilson zbytečně zezadu fauloval Maehleho a po červené kartě musel ze hřiště. 

Absolutní kolaps Walesu pak ještě v nastavení potvrdil Braithwaite, i když jeho gól musel ještě potvrdit videorozhodčí. Dánové tak zvládli své osmifinále s přehledem a po vítězství 4:0 se můžou těšit na čtvrtfinále. V něm se utkají s lepším týmem ze dvojice Česko - Nizozemsko.

🇩🇰 Congratulations, Denmark! 🎉
Quarter-finalists ✅

#EURO2020

20:03 – 26. 06. 2021

890 6588

Mistrovství Evropy ve fotbale:
Osmifinále (Amsterodam):
Wales - Dánsko 0:4 (0:1)
Branky: 27. a 48. Dolberg, 88. Mähle, 90.+4 Braithwaite. Rozhodčí: Siebert - Seidel, Foltyn - Dankert (video, všichni Něm.). ŽK: Rodon, Moore, Brooks, Bale (všichni Wales). ČK: 90. Wilson (Wales). Diváci: 14.645 (omezený počet).

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme