Policií přerušené jihoamerické derby se zopakuje. FIFA ale rozdala tresty, odnesli to čtyři Argentinci

FIFA v pondělí rozhodla o opakování zářijového kvalifikačního utkání o mistrovství světa v Kataru mezi domácí Brazílií a Argentinou. Zápas tehdy přerušili hygienici v doprovodu policistů. Čtveřice hráčů hostujícího celku totiž neměla povolení pro vstup do země kvůli koronavirovým protokolům. Právě jim teď udělila řídící organizace světového fotbalu dvouzápasový distanc. K tomu si odnesly finanční pokutu i fotbalové svazy obou zemí.

Tento článek je více než rok starý.

Curych Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lionel Messi a Neymar diskutující s pracovníky zdravotního úřadu

Lionel Messi a Neymar diskutující s pracovníky zdravotního úřadu | Foto: Amanda Perobelli | Zdroj: Reuters

Největší mezinárodní fotbalový zápas Jižní Ameriky skončil v září minulého roku už po sedmi minutách. Proč? Na hřiště vtrhli pracovníci zdravotního úřadu s policejní eskortou. Překvapení hráči v čele s největšími hvězdami Lionelem Messim a Neymarem po přerušení zjišťovali, co že se to vlastně stalo. 

Kvůli čtrnáctidenní izolaci pro návštěvníky z Velké Británie měli do karantény před zápasem zamířit Emiliano Martínez a Emiliano Buendía z Aston Villy i Giovanni Lo Celso a Cristian Romero z Tottenhamu. Ale nestalo se. Místo toho hned tři z nich nastoupili v základní sestavě.

Podle agentury pro zdravotnický dohled jménem Anvisa obešli fotbalisté úřady s tvrzením, že v poslední době nenavštívili Británii ani jinou zemi, kterou měla Brazílie na červeném seznamu kvůli zvýšenému riziku nákazy covidem-19.

Zápas Brazílie s Argentinou přerušili hygienici. Došli si pro hráče, kteří se vyhnuli karanténě

Číst článek

A tak se přistoupilo k radikálnímu řešení. „Nikdy jsme nechtěli zápas narušit, ale bylo nám dovoleno zasáhnout až ve chvíli, kdy už se hrálo,“ řekl šéf Anvisy Alex Campos.

Dohru kontroverzní situace uzavřela v pondělí FIFA. Všichni zmínění Argentinci si dva nejbližší duely národního týmu nezahrají. Brazilský fotbalový svaz navíc dostal finanční sankci ve výši půl milionu eur, Argentina zaplatí o polovinu méně.

Oba celky se na letošní mistrovství světa kvalifikovaly už v listopadu. I přesto si souboj zopakují, přesné datum a čas ještě FIFA upřesní.

apr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme