Potvrzeno, Rusko do kvalifikace na fotbalové mistrovství světa nesmí. Arbitráž odvolání zamítla

Mezinárodní sportovní arbitráž (CAS) zamítla odvolání Ruského fotbalového svazu proti vyloučení jeho reprezentace z kvalifikace o mistrovství světa v Kataru. Federace FIFA vyřadila Rusko kvůli vojenskému útoku na Ukrajinu a bez boje do finále postoupilo Polsko, které se o účast na MS utká s vítězem zápasu Švédsko - Česko.

Tento článek je více než rok starý.

Lausanne (Švýcarsko) (Aktualizováno: 12:58 18. 3. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kapitán ruských fotbalistů Artem Dzyuba

Kapitán ruských fotbalistů Artem Dzyuba | Zdroj: Reuters

Ruští představitelé požadovali dočasné pozastavení suspendace, aby jejich národní tým mohl ve čtvrtek bojovat o šampionát.

Zástupci svazu označili sankce FIFA a UEFA za „výslovně diskriminační“ a vedle opětovného zařazení zpět požadovali rovněž kompenzace. CAS však jejich odvolání dnes zamítl, informoval o tom na svém webu.

‚Cílem je mistrovství světa v Kataru.‘ Eriksen plánuje po problémech se srdcem velký fotbalový návrat

Číst článek

Již v úterý sportovní arbitráž potvrdila vyloučení ruských klubů v evropských soutěžích UEFA. To se dotklo Spartaku Moskva, do čtvrtfinále Evropské ligy proto bez boje prošlo Lipsko.

Ruští sportovci a týmy mají kvůli vojenskému konfliktu své země na Ukrajině zakázanou účast ve většině sportů. Suspendace se týká i sportovců z Běloruska, které je spojencem Ruska.

Čeští fotbalisté se v úvodním kvalifikačním utkání play off se Švédskem střetnou 24. března v Solně. V případě úspěchu budou hrát v Polsku, v opačném čeká tým trenéra Jaroslava Šilhavého o pět dní později přípravné utkání buď v Rakousku, nebo ve Walesu.

Tyto celky tvoří dvojici v jiné barážové skupině, která tou dobou nebude kvůli odloženému zápasu Ukrajiny se Skotskem ukončená.

Los základních skupin mistrovství světa je v plánu 1. dubna. Šampionát v Kataru začne 21. listopadu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme