Mladou Boleslav čeká dlouhá cesta do Kazachstánu. ‚Není to jednoduché,‘ říká ředitel Jinoch

Fotbalisté Mladé Boleslavi budou muset v rámci druhého předkola Evropské ligy cestovat až do dalekého Kazachstánu. V podstatě jde o stejnou vzdálenost, jakou by museli absolvovat po cestě do Spojených států amerických.

Mladá Boleslav Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Boleslavský útočník Nikolaj Komličenko

Boleslavský útočník Nikolaj Komličenko | Foto: Radek Petrášek | Zdroj: ČTK

Středočeši se s kazašským Ordobasy utkají nejprve příští týden ve čtvrtek doma. Týden na to vyrazí k odvetnému zápasu do Šymkentu, který leží u hranic s Kyrgyzstánem. Vyřešit tak musí cestu dlouhou pět tisíc kilometrů, která navíc končí v místech, kam pravidelné linky z Prahy zrovna nelétají.

Potvrzeno. Slavii opouští i druhý klíčový stoper. Kamerunský obránce Ngadeu odchází do Gentu

Číst článek

Sportovní ředitel klubu Josef Jinoch přiznává, že sehnat vhodný spoj mu dělá problémy: „Sháníme letadla, kde se dá. Hledáme nejlepší variantu. Není to jednoduché. Ale pokud to dobře dopadne, měli bychom letět malým speciálem. Sice s mezipřistáním, ale snad ta cesta bude pro mužstvo příjemná,“ přeje si Josef Jinoch, aby cesta byla příjemná.

To ale neplatí o jejím zařizování, a to i proto, že ještě ve čtvrtek dopoledne mladoboleslavský klub neznal svého soupeře. A na zajištění cesty tak vlastně má jen několik dní. Platí to i pro Jablonec, který vyzve arménský Pjunik Jerevan.

Soupeři v boji o Evropskou ligu: Boleslav se utká s Ordobasy, Jablonec vyzve arménský Pjunik

Číst článek

Komplikací pro kluby je navíc fakt, že tučné prémie na ně čekají až ve skupinové fázi. V předkolech se namísto desítek milionů hraje o miliony. Pro Boleslav tak může být dvojzápas se Šymkentem i ztrátový.

„Byli bychom nadšení, pokud bychom se dostali k nule. Nemyslím si ale, že se nám to povede. Jsme ale rádi že tam jsme a nemůže nás to odradit od toho, abychom si to užili,“ dodává pro Radiožurnál Jinoch.

V posledních osmi sezonách hrála Mladá Boleslav kvalifikaci Evropské ligy šestkrát a nejdále to dotáhla do třetího předkola.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme