Nakaženého hráče hlásí i Mladá Boleslav. Baník, Bohemians i Budějovice můžou po dalších testech hrát

Jeden z fotbalistů širšího kádru Mladé Boleslavi měl pozitivní nález na koronavirus. Zbývající hráče a realizační tým proto dnes čekají další testy. Dodatečnou kontrolu s negativními výsledky už má za sebou Ostrava a může v neděli nastoupit k úvodnímu utkání nového ligového ročníku v Karviné. Stejně jsou na tom i Bohemians, kteří ohlásili čtyři pozitivní případy v pátek. Start do ligy stihnou i České Budějovice.

Tento článek je více než rok starý.

Mladá Boleslav (Aktualizováno: 19:25 22. 8. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Mladé Boleslavi Jozef Weber

Trenér Mladé Boleslavi Jozef Weber | Zdroj: Profimedia

Mladá Boleslav o pozitivním nálezu informovala na svých internetových stránkách. „Jedná se o jednoho hráče širšího kádru, který je bez příznaků nemoci,“ uvedl mluvčí klubu Jiří Koros. „Všichni ostatní hráči a realizační tým dnes půjdou na kontrolní testy,“ dodal.

Bohemians, Baník a Budějovice hlásí nakažené. Víkendové zápasy závisí na výsledcích dalších testů

Číst článek

Pokud se další testy v Boleslavi ukážou jako negativní, bude moct mužstvo nastoupit proti Bohemians, které už má druhé testování úspěšně za sebou. Pražský klub, který měl být původně v pětidenní izolaci, informoval o výsledcích na sociální síti twitter.

Nastoupit k utkání v Karviné může po druhém kole negativních testů Ostrava, v jejímž týmu páteční testy odhalily jednoho nakaženého. Baník tak napodobil Plzeň a Olomouc, kde se také nákaza při prvním kole testů objevila, ale po dodatečných kontrolách negativních členů týmu rovněž dostaly svolení hrát.

Českobudějovické Dynamo, které v pátek informovalo rovněž o jednom pozitivním nálezu, může v neděli absolvovat domácí zápas s pražskou Slavií. Úřadující mistři kvůli pozitivnímu testu jednoho hráče museli předčasně ukončit soustředění v Rakousku. Celek z Edenu byl po návratu v izolaci, ale další kola testů už byla negativní, takže i slávisté mohou v neděli nastoupit.

„Čtvrtý test negativní. S hygieničkou jsme si vzájemně poděkovali za příjemnou a profesionální spolupráci a popřáli si, abychom se dlouho neslyšeli,“ uvedl v sobotu na twitteru šéf Slavie Jaroslav Tvrdík.

Testování ukázalo jeden pozitivní nález
Jedná se o jednoho hráče širšího kádru, který je bez příznaků nemoci. Všichni ostatní hráči a realizační tým dnes půjdou na kontrolní testy. Pokud se neobjeví další pozitivní test, bude mužstvo připraveno na nedělní utkání s Bohemians.

12:01 – 22. 08. 2020

7

ČTK, tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme