Fotbalový pohár zná první semifinalisty. Postupují Jablonec a Slavia

Fotbalisté Jablonec jsou prvními semifinalisty domácího poháru. Severočeši doma porazili Slovácko 3:1. Další místo mezi nejlepší čtyřkou získala Slavia po výhře nad Libercem.

Tento článek je více než rok starý.

Jablonec (Aktualizováno: 18:49 7. 3. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Oslava jabloneckých fotbalistů

Oslava jabloneckých fotbalistů | Foto: Petr Sznapka | Zdroj: ČTK

Fotbalisté Jablonce mají šanci, že se počtvrté během posledních šesti let dostanou do finále domácího poháru, po výhře 3:1 nad Slováckem postoupili už do semifinále. 

Řekl své jméno a dostal červenou. Bývalý fotbalista Arsenalu nakonec ze hřiště nemusel

Číst článek

Výraznou střeleckou převahu Severočechů zužitkoval po dvaceti minutách Jakub Považanec. Záložník Jablonce si našel nákop gólmana Hrubého, utekl slovácké obraně a střelou na zadní tyč překonal gólmana Daňka.

Po hodině zdvojnásobil vedení Jablonec hlavou Martin Doležal, jenže hosté po čtyřich minutách snížili díky Filipu Kubalovi.

Definitivní razítko na postup Jablonce dal v 76. minutě Jan Chramosta, který z voleje zvýšil na 3:1. Zároveň dal svůj 23. gól v domácí fotbalové soutěži. 

O druhé postupové místo do semifinále hrály Slavia a Liberec. Do vedení mohli jít hosté, Pulkrab dokonce dostal míč do branky, jenže rozhodčí Berka vyhodnotil předchozí souboj jako útočný faul. 

První branku tak dala až Slavia. Liberecký bek Kačaraba nešikovně zavinil pokutový kop, který jistě proměnil Milan Škoda. 

Pojišťovací branku přidal po 35. minutách Frydrych. Velkou práci na jeho brance odvedl Bořil, který vrátil zpět do hry přímý kop, který už směřoval za hřiště. 

Po změně stran byli nebezpeční liberečtí hráči na obou stranách hřiště, nejdřív si Kačaraba dal po zaviněné penaltě málem i vlastní gól, pak se ve velké šanci ocitl Pulkrab, ale snížit nedokázal. 

Další dva čtvrtfinálové zápasy, Mladé Boleslavi s Ostravou a Hradce Králové se Zlínem se budou hrát ve středu 14. března. 

Čtvrtfinále MOL Cupu, českého fotbalového poháru:
FK Jablonec - 1. FC Slovácko 3:1 (1:0)
Branky: 24. Považanec, 63. Doležal, 76. Chramosta - 67. Kubala. Rozhodčí: Franěk - Wilczek, Vlasjuk. ŽK: Divíšek (Slovácko). Diváci: 1142.

Slavia Praha - Slovan Liberec 2:0 (2:0)
Branky: 25. Škoda z pen., 35. Frydrych. Rozhodčí: Berka - Pelikán, Kubr. ŽK: Jugas, Bořil, Necid, Frydrych - Breite, Kačaraba, Pulkrab, Karafiát. Diváci: 4967.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme